Vermoeidheid, vergeetachtig, concentratieproblemen, krachtverlies

 • #1

  Al jaren heb ik last van vermoeidheid en heb ik totaal geen puf en energie. Dit wordt steeds erger. De vermoeidheid gaat gepaard met concentratieproblemen, vergeetachtigheid, dingen moeilijk kunnen onthouden. Ook heb ik last van branderige en zware ogen, duizelingen, krachtverlies in de spieren en zak ik regelmatig door m'n knieën. Verder heb ik een heel dof en wazig gevoel in mijn hoofd. Nu ben ik zo'n twee jaar geleden bij de huisarts geweest en die heeft bloed laten prikken, hier is niks uitgekomen.

  Sinds een aantal maanden heb ik ook last van buikpijn, harde buik, winderigheid en een wisselende ontlasting, hiervoor heb ik bij de MDL-specialist een endoscopie gehad, hier hebben ze ook niks gevonden, dit terwijl de klachten aan blijven houden.

  Door dit alles ben ik een prikkelbaar persoon geworden, ben ik snel geïrriteerd en kan ik weinig verdragen. Mijn vriendin en ik verwachten in augustus ons eerste kindje en ik zou heel graag verlost zijn van mijn klachten zodat ik onbezorgd kan gaan genieten van ons gezin.

  de doktoren hebben tot nu toe niks kunnen vinden, ik hoop dat er hier iemand is die me misschien verder zou kunnen helpen.

  Reactie
  #2

  Hallo Danny

  Heb je veel spanningen of stress? Gebruik je medicijnen, alcohol of drugs?

  Doe eens onderstaande testen

  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  https://www.dokter.nl/zelftesten/angststroonistest/

  Reactie

  Heb je vaak last van vermoeidheid?
  En maak je je zorgen of ben je onzeker over je gezondheid?
  En heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum?

  Overweeg dan de mogelijkheid om gebruik te maken van ons kosteloos gezondheidsonderzoek.
  Meer weten?
  LEES VERDER

  doktergezondheidsonderzoek
  #3

  Dankjewel voor de de reactie en de tests Tandor.

  Ik werk 6 dagen in de week, dat is gemiddeld zo'n 45 tot 50 uur. Ik werk in een frituur, en daar merk ik het meest de vermoeidheid maar ook het onthouden van bestellingen lukt me vaak niet meer, daardoor ontstaat bij mij wel eens stress. Spanningen en stress heb ik verder niet.

  Ik heb verder ook geen medicijnen en drugs komt niet in mijn woordenboek voor. Wel drink ik in het weekend wel eens wat biertjes.

  Wat de tests betreft, deze zijn negatief.

  Reactie
  #4

  Het zou kunnen, dat je oververmoeid bent geraakt. 45-50 uur redelijk zwaar werk.. Heb je problemen met je gewicht?

  Ik zou je toch willen aanraden om naar de huisarts te gaan en om een nieuw bloedonderzoek te vragen waarbij naar de ontstekingswaarden, lever- en schildklierwaarden en naar de vitamines wordt gekeken.

  Reactie
  #5

  Een goede gezondheid begint met de juiste voeding. Veel mensen zeggen gezond te eten maar dat valt nog weleens tegen. Het beste is om geraffineerde producten zoveel mogelijk te vermijden. Teveel koolhydraten en vooral geraffineerde suikers kunnen zorgen voor een schommelende bloedsuikerspiegel, wat weer allerlei klachten kan geven. Beter meer complexe koolhydraten eten en combineren met wat eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Die combinatie zorgt voor een langzamere opname van de suikers. Een bakkie yoghurt met suikervrije muesli is dus beter dan een los koekje of een biertje. Ook kunnen er voedselovergevoeligheden spelen.
  Ben zelf fan van de edelgistvlokken. Daarin zit naast veel eiwit ook vitamine B en mineralen als zink en chroom. Chroom helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
  Een bloedonderzoek zegt wel wat maar lang niet alles. Bloedwaardes kunnen normaal zijn, terwijl er in de rest van je lichaam tekorten kunnen zijn. Veel mensen komen allerlei vitaminen, mineralen, bepaalde vetzuren en aminozuren tekort. Die helpen allerlei lichaamsprocessen te regelen. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3 en meer. Je buikklachten zouden kunnen wijzen op een magnesiumtekort. Het beste wel een organische magnesiumverbinding, zoals magnesiumcitraat of bisglycinaat.
  Vergeet ook niet de invloed van electromagnetische velden als wifi en allerlei apparatuur. Dat kan zorgen voor een stressreactie in je lichaam en daardoor allerlei klachten versterken.

  Reactie
  #6

  beste Danny,

  ik herken de situatie heb ook periodes van vermoeidheid , vergeetachtigheid en concentratie problemen .

  heb ook last van buikpijn , winderigheid en wisselende stoelgang

  bloedonderzoek is alles in orde en darmonderzoek ook ben soms heel gefusteerd want ik wil wel vooruit maar mijn lichaam soms niet .

  ik neem genoeg ontspanning gun mezelf vaak me momenten

  maar niemand weet hoe het komt

  weet jij ondertussen wat je hebt ???

  Reactie
Reageer op: Vermoeidheid, vergeetachtig, concentratieproblemen, krachtverlies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief