Aanvalsgewijs ‘onwel’ worden

  • #1

    Hallo,

    Ik start dit bericht, omdat ik eigenlijk hoop op mensen die misschien het zelfde hebben meegemaakt. Ik heb voor de 3e keer een soort van aanval gehad, er steeds elke keer zo'n 5 weken tussen. Op het moment van onwel worden begint het met vlagen van duizeligheid, daarna misselijkheid. En dan begin ik erg te trillen, tintelingen in ledematen en hoofd. Licht in het hoofd, als in steeds moeten gaan zitten, zwart voor ogen, zweten en hartkloppingen, druk op de borst en een brokgevoel.

    De huisarts heeft al veel onderzocht, bloed is goed. Afgelopen keer heeft een vriendin de huisartspost voor me gebeld en zijn we daar beland. Ik werd doorgestuurd naar cardiologie ivm ritmestoornis, eenmaal daar aangekomen en aangesloten niks te zien. Cardioloog heeft gelukkig al het grote uitgesloten, fotos gemaakt van hart en long, bloedwaardes gekeken voor mogelijke embolie.
    Gelukkig is alles goed, waar ik eigenlijk al vanuit ging, want ik heb niet het idee dat het bij mijn hart vandaan komt.

    Dit is afgelopen weekend gebeurd. Nu zit ik nog steeds met enorme naweeen vam deze aanval. Ik ervaar een druk/verdoofd op mijn hoofd, ik ben nog steeds erg duizelig en misselijk. En wat erg raar is, ik slaap tijdens deze aanvallen erg slecht, ik kan niet in slaap komen, omdat ik tijdens deze dagen erg schok en inwendig tril, als je me aanraakt voel je me ook trillen.

    Mijn huisarts stuurd me door naar een internist. Die op zijn beurd antwoord, ga naar een mdl arts of cardioloog. In mijn doorverwijsbrief staat immers, dat ik borstkas klachten, en misselijk aanvallen hebben. Dit is niet helemaal wat er speelt en snap ik ook wel dat de internist mij niet "wil" helpen.

    Heeft er iemand wel eens dit soort aanvallen gehad? Ik voel me ondertussen zo'n zeur en snap ik ook day de huisarts mij zo goed mogelijk probeerd te helpen.

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Zijn het geen paniek aanvallen of migraine aanvallen? Ik probeer even mee te denken

    Reageer
    #3

    Hoi suus, bedankt voor je reactie.
    Migraine heb ik de huisarts niet over gehoord, ik heb ook geen hoofdpijn, maar echt een drukkend gevoel/verdoofd gevoel.

    Het begint in aanvallen, wat dan vervolgens 6 tot 9 dagen duurt voordat ik er weer ben. Ik ben voor mezelf alles verder aan het afvinken. Ik eet gezond, ik wandel veel, begonnen met hardlopen, ik ben van uit mijn zwangerschapsverlof weer aan het werk en alles gaat goed. Geen geld zorgen geen stress, neem tijd voor mijzelf. Dus paniek herken ik me niet echt in. Na deze dagen van beroerd voelen gaat alles gewoon weer prima, op het drukkende gevoel in mijn hoofd na.

    De 1e keer gebeurde het tijdens het spelem met mijn kinderen, de 2e keer liep ik net met me baby om te voeden en de 3e keer was ik lekker een weekend weg met een vriendin. Dus ik zie nergen een aanleiding voor iets ook

    Reageer
    #4

    Huisarts weer gesproken, maandag een afspraak bij neurologie. Co assistent weleens waar, maar blij dat ik snel heen kan.

    Ik had vanmorgen mijn manueel gebeld, omdat ik al jaren na een auto ongeluk (2018) met last van mijn nek loop. Maar hij wilde met deze klachten niet aan mij sleutelen. En wilde dat het eerst verder onderzocht word.

    Nog steeds een enorme druk op mijn hoofd, duizelig, met vlagen nog misselijk en last van het slappe gevoel in mijn benen. Die laatste 2 beginnen iets af te nemen.

    Reageer
    #5

    Goed dat je een afspraak hebt en heel verstandig dat je manueeltherapeut er niet aan wil komen!

    Whiplash/nek klachten passen idd ook bij wat je noemt.

    Sterkte maandag!

    Reageer
    #6

    Bedankt suus!

    Reageer
    #7

    Hoe gaat het inmiddels?

    Ik heb sinds 2011 last van mijn nek na een aanrijding op de fiets en ik heb sinds kort ook last van aanvalsgewijs "onwel" worden, op enkele symptomen na precies hetzelfde als jij beschrijft. Ik denk zelf dat deze aanvallen zijn ontstaan na een vrij pittig onderzoek door de sportarts (duwen op mijn nek om een nekhernia uit te sluiten) en dit bovenop mijn pijnklachten is gekomen, maar zeker weten doe ik dit niet. Zie mijn topic hierover. ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #8

    Ik heb di een Mri van mijn hoofd. Ik begin alleen sterk te twijfelen of ik wel bij een neuroloog moet wezen. Maar fijn dat er naar gekeken word. Afgelopen donderdag weer met spoed bij de huisarts geweest omdat mijn hart voor de 3e keer helemaal van slag was. Die bleef maar schommelen van 70 naar 130 en weer terug dit in seconden tijd. Overslaan naar extra slaan. Dit duurde ong 1,5 uur. Ik was hierna erg moe. Eenmaal bij de huisarts aangekomen kon hij net nog 2 overslagen voelen en toen was het rustig. Ik heb echt geen idee. Mijn huisarts snapt er ook niks van. Ik krijg weer een holter voor een week. Heb ik al eerder gehad, maar toen niet 'gevangen'.

    Ik blijf ondertussen erg misselijk en ondanks dat ik heel wat uren slaap blijf ik enorm moe. Tsh was de vorige keer niet goed, 0.37 maar de keren daarvoor was het wel oke.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hey Natali,

    Ben je intussen te weten gekomen wat de oorzaak is?
    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Aanvalsgewijs ‘onwel’ worden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief