Hoge Bloedruk, “groeven” in schedel

 • #1

  Beste,

  Augustus vorig jaar kreeg ik te maken met een hoge bloeddruk. Ik was op een voetbalmatch, wanneer ik heel slap werd. Het verpleegpersoneel raadde aan om naar spoed te gaan, helaas (achteraf gezien) heb ik dit niet gedaan. De week erop naar mijn huisarts, bloeddruk was 220/90, voelde me helemaal niet lekker, zenuwachtig en vreselijk moe. ondertussen neem ik een betablokker, BD is inorde, maar de klachten gaan niet weg, er is zelfs gewichtstoename bijgekomen. Ook mijn zicht is merkwaardig achteruit gegaan.

  Een ander vreemd feit is dat ik in de kruin van mijn schedel een putje voel, en langs de rechterkantin de schedel groefjes voel, nog nooit eerder opgemerkt. Soms merk ik er een stekend gevoel in.

  Het verschil tussen mijn vroeger actief leven en nu is immens, niet leuk voor iemand die 19 jaar is! Ik werk er hard aan, trainen wanneer het kan, maar resultaat komt er niet!

  Reactie
  #2

  putjes en groeven zitten er altijd in schedels, maar jou vallen ze dus nu op omdat je last hebt van je hoofd.
  laat je bloeddruk steeds op tijd controleren en vraag verwijzing oogarts voor het achteruitgaande zicht, hoge bloeddruk kan schade aan de ogen geven, vaak gelukkig tijdelijk door b.v. geknapt adertje, maar meld het even bij de huisarts.
  ben je onderzocht waar de hoge bloeddruk vandaan komt? je bent nml nog erg jong.
  Brenda

  Reactie
  #3

  Eerst en vooral bedankt om zo snel te reageren.

  Ik heb reeds verschillende onderzoeken laten doen:
  - cardioloog: alles inorde, hoewel ik een gemiddelde BD heb van 15 onder Bisoprolol(24 u - meting).
  - MRI van nieren; alles inorde
  - 24 u urine opvangen; alles inorde

  Mijn huisarts raadt me aan om meer te bewegen (was inderdaad vermindert sinds ik een jaartje op Unif zit, maar niet drastisch). Ik loop elke dag, of toch bijna, resultaat: noppes!

  Na, naar mijn uidige normen 'intensieve', beweging heb ik zeer veel last van slijmen ophoesten. Met gevolg dat binnekort een foto van mijn longen wil laten nemen.

  Mijn moeder heeft zelf last van haar schildklier en neemt me volgende maand mee naar haar arts voor een onderzoek. Hiervan verwacht ik eigenlijk niets...

  Sinds ik mij slecht voel ben ik verward, snel uitgeput, en algemeen zeer futloos.

  Reactie
  #4

  Een interessant feit: heb even gedacht over mijn beta-blokker (Eerst Bisoprolol, nu lodoz)...
  Ongeveer 3 jaar geleden stonden mijn vingers plots dik, conclusie: syndroom van Raynaud, onschuldig..

  Even bijsluiter lezen, Betablokker + syndroom van Raynaud = niet positief
  Vrij boos momenteel, wil mijn dokter me dood of gewoon bijhouden als plant??

  Reactie
  #5

  Er is natuurlijk een reden voor je hoge bloeddruk en ik kan mij niet voorstellen dat je zelf niet weet wat hiervan een mogelijke oorzaak is. Hoogstwaarschijnlijk leef je sinds je studeert een heel stuk ongezonder. Ga eens eerlijk bij jezelf te rade en neem de verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid weer in eigen hand.

  Ik heb gezegd

  Reactie
  #6

  Hoge bloeddruk of hypertensie is een vooral in westerse landen algemeen voorkomende aandoening.

  In circa 90-95% van de gevallen is de oorzaak van hoge bloeddruk niet bekend; we spreken dan van idiopathische of essentiële hypertensie. In de resterende gevallen is doorgaans sprake van een renale oorzaak van de hypertensie, bijvoorbeeld door vernauwingen in één of beide nierslagaders.

  Een recent artikel in de New England Journal of Medicine beschreef de rol van zout, d.w.z. natrium en kalium bij het ontstaan van hypertensie. Bij natuurvolkeren met een natrium-arm en kalium-rijk dieet is hypertensie zeldzaam. Voor ons dieet geldt het omgekeerde, veel natrium en weinig kalium. Natrium heeft een bloeddrukverhogend effect. Door een relatief grote hoeveelheid natrium, en een relatief kleine hoeveelheid kalium, trekt het glad spierweefsel van de bloedvaten zich sterker samen. Om het bloed door de bloedvaten te blijven pompen, zal het hart een hogere bloeddruk moeten genereren. Natrium en kalium hebben ook invloed op de manier waarop door het RAAS en het sympathisch zenuwstelsel (bepaalde hersen -en zenuwactiviteit) de bloeddruk wordt gereguleerd. Wederom met tegenovergestelde effecten, natrium bloeddrukverhogend, kalium bloeddrukverlagend.

  Alcoholgebruik draagt bij aan het krijgen van een hoge bloeddruk. Uit onderzoek van de WHO blijkt dat zo'n 16% van de gevallen van hypertensie, alcoholgerelateerd is.

  Ook roken draagt bij aan een verhoging van de bloeddruk. Dit komt door de vaatvernauwende effecten van nicotine (vasoconstrictie), zowel als door een verhoging van de hartslagfrequentie door nicotine.

  Het eten van erg veel drop kan hoge bloeddruk veroorzaken doordat het glycyrrhizinezuur bevat. Deze stof zit ook in zoethout.

  Reactie
  #7

  Ik heb sinds dat ik een paar weken terug griep heb gehad dezelfde klachten; ontzettend warm, temp. tegen de 38 afwisselend, gevoel alsof mijn keel dik is, snel moe, slap, prikkelbaar. Ook betablokker gekregen, dit helpt wel klachten worden iets minder, alleen de bloeddruk weet ik natuurlijk niet volgende week moet ik weer naar h.a. voor controle, 165/105. Omdat het vakantie is is het erg druk in de thuiszorg, maar het scheelt wel dat ik het nu weet en het niet tussen mijn oren zit, dat wordt snel gezegd he! Verder wordt mijn zicht ook minder, ik draag al een paar jaar een bril, ik luister nu wel beter naar mijn lijf!

  Reactie
  #8

  Blow je dat zou een hoop verklaren.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nope! maar vertel gerust waarom dat zo veel zou verklaren?

  Heb het 1 keer gedaan, is me niet echt bevallen.

  Reactie
  #10

  Er lijkt me eerder sprake van een eenvoudig virusje. Verder vind ik het wat vage klachten die vanzelf wel over zouden gaan. In mijn ogen niet zorgelijk tenminste.

  Het enige dat de huisarts misschien even onder controle kan houden is de hypertenstie, maar dat kun je zelf thuis ook met een bloeddrukmeter.

  Reactie
Reageer op: Hoge Bloedruk, “groeven” in schedel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief