Hoge bloeddruk

 • #1

  Beste allemaal,

  Sinds een aantal weken heb ik hoge bloeddruk, of ben ik me er in ieder geval van bewust.
  Ik heb al een tijdje last van vermoeidheid, heb weinig energie en een tijdje terug kwam daar wat pijn op de borst bij. Ik heb thuis een bloeddrukmeter dus besloot mijn bloeddruk maar eens te meten.
  Die was dus na een paar keer meten duidelijk te hoog, zo rond de 190/97.
  Ik ben daarmee naar de huisarts geweest. Zij had ook de bloeddruk gemeten, hart geluisterd, longen beluisterd e.d. Ze vond weinig afwijkends op de hoge bloeddruk na en deed het af met mogelijk wat stress. Ze gaf me wat bloeddrukverlagers mee. Dagelijks 1x 5mg slikken en over 2 weken terug komen
  Ik ben weer terug gegaan naar huis en heb dagelijks mijn bloeddruk in de gaten gehouden. Omdat deze wel wat zakte, maar niet voldoende, nog steeds zo'n 160 over 95 ben ik na een week maar weer terug gegaan naar de huisarts. Ik heb gevraagd om bloedonderzoek en dit ook gekregen. Afgelopen vrijdag is bloed geprikt en ik ben nog in afwachting van de uitslag. Tevens is bij mijn laatste huisartsbezoek de dosering van mijn bloeddrukverlagers verdubbeld naar 2x 5mg/dag. De bovendruk is inmiddels flink gezakt en schommelt momenteel ergens tussen de 120 en 130. De onderdruk blijft echter structureel boven de 90.
  Ik ben benieuwd of het bloedonderzoek wat uitwijst, maar ik hou er ook rekening mee dat daaruit niks naar voren komt. Ik ben trouwens een vrouw van 45 jaar oud.
  Heeft iemand nog ideeën waar ik het zou kunnen zoeken? Mijn huisarts opperde vrijwel meteen 'stress' maar ik herken dit niet echt bij mezelf?

  Reageer
  #2

  Vanmorgen bloeddruk redelijk normaal 119 over 75, maar na een korte wandeling wel flinke pijn op de borst. Moet ik hiermee naar de huisarts?

  Reageer
  #3

  Als je die vraag rechtstreeks aan je huisarts stelt,kan die ter plekke bepalen of je langs moet komen. Dat lijkt mij persoonlijk handiger dan hier een dag op antwoord wachten en door de stress van het wachten weer een  hogere bloeddruk creëren......

  Reageer
  #4

  Inmiddels bij de huisarts geweest. Bloedonderzoek wees niets uit. Druk op de borst nog steeds aanwezig, hetzij iets minder.
  Komende week doorverwijzing naar de cardioloog.

  Reageer
  #5

  Ik zal hier ook even terug koppelen:

  Bloeddruk blijft licht verhoogd sinds slikken bloeddruk medicijnen.
  Er is sinds een paar dagen echter druk op de borst bijgekomen, extreme vermoeidheid bij iedere inspanning, opgezwollen enkels en af en toe branderig gevoel op borst.
  Bij cardioloog ecg gehad en echo.
  De echo lijkt wat afwijkends aan te geven (een lekkage aan de onderzijde van het hart) maar het was slecht te zien.
  Volgende week moet ik terug voor een CT scan met contrastvloeistof om hopelijk wat meer duidelijkheid te krijgen. Ik hoop dat er wat duidelijkheid komt, ik ben eigenlijk vrij plotseling bijna al mijn conditie kwijt.

  Reageer
  #6

  Sterkte!

  Reageer
  #7

  Het kwijt raken van je conditie kan goed met de bètablokker te maken hebben. Daar klagen meer mensen over.

  Je bloeddruk was wel erg hoog. Wat vooral risicovol is vwb andere klachten. Een beetje lekkage is niet zo erg, ligt eraan waar en hoeveel. Ik heb een licht lekkende hartklep, maar daar kun je prima oud mee worden. Komt best vaker voor, alleen weet je het dan niet.

  Ik hoop dat de oorzaak wordt gevonden. Stress en omgang met emoties maakt bloeddruk ook hoger, misschien kun je daar vast naar kijken. Wandelen, zingen, iets lekkers koken dat bloeddrukverlagend is (google heeft recepten!).

  Reageer
  #8

  Dank voor je reactie! De extreme vermoeidheid had ik niet gelinkt aan de medicatie,  bedankt! Dit zou ik dan nog met de arts kunnen bespreken.

  Verder is nu vooral de onzekerheid vervelend. Vrijdag CT, volgende week dinsdag naar de cardioloog. Hopelijk kunnen we dan weer vooruit kijken.

  Bloeddruk ligt trouwens met de huidige medicatie zo rond de 126 over 87. Naar  mijn idee niet slecht, maar vooral de onderdruk nog licht verhoogd.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Met een CT met contrast is het goed om veel water te drinken, nieren kunnen zo'n onderzoek wel hebben maar vinden het niet leuk.

  Na het onderzoek even goed de boel doorspoelen, zeggen ze wel vaker.

  Reageer
  #10

  Ik slik trouwens amlodipine 10 mg 1x daags.

  Ik zag zo in de bijwerkingen geen synptoom van conditieverlies of extreme vermoeidheid.

  Reageer
  #11

  genoemde bijwerkingen bij Lareb over Amlodipine:

  •  Slaperigheid, vermoeidheid en een zwak gevoel.

   

  Reageer
Reageer op: Hoge bloeddruk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief