Prikkelingen, tintelingen en gevoel alsof de grond op en neer gaat

 • #1

  Dag allemaal,

  De laatste maanden heb ik erge last van tintelingen, eerst in mijn voeten en later ook in handen. De tintelingen zijn wel constant aanwezig in mijn voeten, maar niet in mijn handen. Af en toe over de dag en voor het slapen gaan heb ik pijnlijke prikken hier en daar (voornamelijk handen, voeten, benen). Mijn voeten doen soms ook pijn. Als ik loop lijkt de grond soms “vloeibaar” of “op en neer te bewegen”.. heel vreemd. Dit gevoel heb ik smorgens niet bij het opstaan maar later op de dag wel, en dan alleen bij het lopen. Het evenwicht voelt dan van binnen wankel aan maar ik kan nog gewoon lopen zonder het evenwicht te verliezen.
  Mijn huisarts weet het ook niet, hij denkt aan stress. Maar kan het lichaam zo sterk reageren? Dat mijn zenuwen zo reageren? Of moet ik toch aan neuropathie denken?
  B12 waarde was 349, volgens de huisarts is een tekort echt uitgesloten. Maar op internet lees ik allerlei verhalen over B12 tekort, dat je toch een tekort kunt hebben bij zo’n waarde. Ik weet even niet meer in welke richting ik nu moet denken? Iemand die ook zoiets heeft ervaren? Tips? Of hoe ervan af gekomen? Ik heb soortgelijke verhalen op forums gelezen maar er wordt vaak niet meer verteld hoe het uiteindelijk is verlopen…

  Reageer
  #2

  Heb je veel stress, spanningen of angsten?

  Reageer
  #3

  Ja, heb wel veel angst nu.. misschien eerst wel stress en is dat door de lichamelijke klachten erger geworden omdat ik nu ook bang ben dat het niet meer over gaat..

  Kan stress/angst zulke sterke lichamelijke reacties oproepen en ook voor een lange tijd?

  Reageer
  #4

  Ja, dat kan zeker

  Reageer
  #5

  gaat het vanzelf over? Of is hulp inschakelen beter?

  zou acupunctuur een goed idee zijn?

  Reageer
  #6

  Een psycholoog zou beter zijn...

  Reageer
  #7

  Ik heb dat deinende gevoel ook een heel lange tijd gehad vorig jaar (alsof je op een boot loopt), en soms is het opeens weer terug voor een tijdje. Heel irritant, maar ik denk dat het stress is. Vaker ervoor bij huisarts en neuroloog geweest, die zeggen chronische hyperventilatie. Er is ook verder niets aan mij te zien, ik loop verder prima.

  Reageer
  #8

  Vraag een verwijzing naar de neuroloog, laat je niet afschepen met spanning/ stress zonder dat het is uitgesloten.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heeft je huisarts nooit iets over neurologische aandoeningen gehad of in die richting gezocht?

  Reageer
Reageer op: Prikkelingen, tintelingen en gevoel alsof de grond op en neer gaat
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief