Gevoelssensaties en tinte"/> Gevoelssensaties en tintelingen - Medische Forum - Dokter.nl

Gevoelssensaties en tintelingen

 • #1

  Hi,
  Ik ben een vrouw van 30 jaar en sinds 2 weken heb ik in zeer toenemende mate last van tintelingen. Het begon bij mijn rug wat zich daar heeft uitgebreid en nu heb ik ook een doof/tintelend gevoel in beide voeten. Ik voel overal in mn lichaam speldenprikjes, tintelingen en soms een brandgevoel. Ik heb wat gegoogled en kom dan direct uit bij ms. Ik ben daardoor nu heel bang dat ik dit heb. Ik voel continu de prikkelingen en tintelingen waardoor ik er nu continu mee bezig ben. Bloedwaardes zijn getest en dat was goed… denken jullie ook dat het ms zou kunnen zijn? Ben er zo banh voor nu het met de dag erger wordt…

  Reageer
  #2

  Heel cliché misschien, maar 99% van de mensen op dit forum met dezelfde klachten als jij beschrijft, heeft last van al dan niet chronische hyperventilatie en absoluut niet ms of een vergelijkbare aandoening

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reactie. Ik lees idd dat meer mensen tintelingen ervaren. Maar kunnen gevoelssensaties zoals hele koude voeten, of het gevoel op watjes lopen, continue erger wordende trillingen in enkele dagen en stroomschokjes bij bijv het bewegen van mijn voeten daar ook door komen?

  Reageer
  #4

  Tintelingen bedoelde ik. Het begon namelijk met één kleine trilling in mijn been die er een paar keer per dag was. Toen een kleine trilling in mijn rug en in enkele dagen is het heel erg geworden. Is dat met ms niet zo?

  Reageer
  #5

  Ja dat kan heel goed

  Reageer
  #6

  Bedankt voor de reactie. Ik heb van mijn huisarts toch een doorverwijzijg gekregen naar de neuroloog, voor mijn geruststelling.

  Ik merk dat ik steeds vaker worden wordt in de ochtend met een gevoel van dove handen. Een andere houding aannemen maakt dan niet uit, het onaangename gevoel dat het tintelt/slaapt gaat niet weg. Ik kan dan niet verder slapen. Ook voel ik direct mn voeten ijskoud zijn en het doet soms zelfs pijn van ‘kou’ die ik ervaar. Terwijl ze in feite niet zo koud zijn.

  Ik kan me gewoon niet voorstellen dat al deze vreemde klachten komen van chronisch hyperventileren. Wat kan ik aan deze klachten doen om te kijken of het tintelen/gevoelssensaties verminderen?

  Reageer
  #7

  Je zou naar een fysiotherapeut kunnen, bijvoorkeur een psychologische fysiotherapeut.

  Die kan zowel alvast een aantal neurologische testjes doen, als naar je manier van ademhalen kijken.

  En in het geval van hyperventilatie, daar met je mee aan de slag gaan.

  Reageer
Reageer op: Gevoelssensaties en tintelingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif