Prikkelingen

 • #1

  Beste

  Ik heb sinds zondag (nu vrijdag) af en toe last van prikkelingen over mijn lichaam (net zoals speldenprikjes), die prikjes zijn niet echt pijnlijk wel vervelend, telkens paar prikjes en dat is weg.
  De dokter heeft me vitamine B12 voorgeschreven. En mijn kine gespecialiseerd in zenuwbehandelingen zegt dat dit door stress ook is.
  Heeft er iemand hier ook last van? Moet ik mij zorgen maken? Ik heb soms ook last van pijnlijke ledematen/ rug, kan dit wijzen op MS? Vermits op het internet ik vaak een verwijzing vindt me die ziekte.

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Volgens heb je deze vraag de afgelopen dagen meerdere keren gesteld en is er al geantwoord dat dat niks net MS te maken heeft.

  Bespreek eens met je huisarts dat je zo bang voor MS bent, want het lijkt of je er een beetje in blijft hangen!

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de reactie! Ik wou het eens opnieuw vragen omdat bepaalde symptomen weg zijn en ik enkel nog die prikkelingen af en toe ervaar. Ik hoop gewoon dat ik snel deze niet meer ervaar! Ik ben nog al een stress kip en denk steeds het ergste (dat is de reden waarom ik het nog eens vroeg).

  Reageer
  #4

  Het zal toch vooral door stress/angst en hyperventileren komen

  Reageer
  #5

  Ik zou niet meteen van het ergste uitgaan en bang worden van je lichaam. Kunnen allerlei factoren meespelen. Een tekort aan vitamine B12 staat vaak niet op zichzelf. Vaak dat er meerdere tekorten en ontregelingen zijn. Op natuurgeneeskundig gebied zou je verder kunnen kijken. Misschien tekorten aan andere stoffen, misschien leverwerking, misschien je hele hormoonhuishouding en schildklier. Begint vaak met je voedingspatroon. Bepaalde overgevoeligheden. Zo kan bijvoorbeeld soja ontregelend werken. Veel mensen die teveel snelle suikers eten.

  Reageer
  #6

  Bedankt voor jullie antwoord!

  Ik heb mijn bloed laten onderzoeken, geen vitamine B12 tekort (integendeel nu zelfs te veel door de vitamine B12 pillen). Wel heb ik een tekort aan foliumzuur, kan dit ook leiden tot deze prikjes? Ik heb de dokter nog niet gehoord maar heb wel al de resultaten van bloedonderzoek gekregen.

  Reageer
  #7

  Dan zal de dokter dat nog wel met je bespreken, het bespreken van lab uitslagen is voorbehouden aan de aanvragende arts of namens hem of haar een assistent.

  Reageer
Reageer op: Prikkelingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief