hé van puffelen boek over herseninfarct bij vader

  • #1

    Marjan en Theodoor zijn erg gelukkig met elkaar en hun drie opgroeiende pubers. Na 22 jaar bekronen zij hun liefde met een huwelijk op hun favoriete eiland Vlieland, temidden van familie en vrienden. Maar kort daarna gaat het mis. Een herseninfarct velt Theodoor en het leven van het gezin staat op zijn kop. In het boek Hé van Puffelen, wat denk je ervan... maakt Marjan ons deelgenoot van de liefde, pijn, verdriet en onmacht waarmee hun gezin te maken krijgt.

    De impact is zo groot en complex dat de hulpverlening niet in staat is om deze te overzien. Het gezin komt in aanraking met zorgverleners die meer bezig zijn met hun eigen ambities en de regeltjes na te leven, dan met het welzijn van de patiënt en zijn omgeving. [img size=150][/img]Marjan strijdt voor haar gezin en de waardigheid van haar man en komt een aantal keer in aanvaring met een medisch behandelteam van haar man. De mondige houding van Marjan wordt haar niet in dank afgenomen en de verhoudingen komen op scherp te staan.

    In dit boek doet Marjan op treffende wijze verslag van de moeizame weg die haar gezin heeft moeten afleggen om na jaren weer een evenwicht te vinden. Dat dit uiteindelijk gelukt is, is vooral toe te schrijven aan haar eigen inspanningen en niet dankzij de hulpverlening.

    Aangrijpend, humoristisch en onthutsend!

    artikel refmatorisch dagblad[url]www.refdag.nl/artikel/1372058[/url]
    site behorende bij het boek[url]www.marjanessing.nl/[/url][img size=150][/img]

    Erg goed neergezet waar je overal tegen aanloopt als je zo iets overkomt. Niet alleen degene die het fysiek overkomt maar het hele gezinssysteem. Ja en dan die mensen in ons zorgland, ze weten het allemaal zo goed, hoewel?
    Ik ga het boek bij al mijn collegae aanraden.

    Een menselijk boek, aangrijpend, wat leest als een triller, wat veel aspecten van de zorg kritisch belicht, maar wat ook gaat over onvoorwaardelijke liefde.
    De schrijfster laat je alles als het ware meebeleven vanuit haar gezichtspunt, de pijn, de liefde, het verdriet, maar in het boek zit ook veel humor.

    Het boek ziet er heel mooi uit, leest heel makkelijk weg (hoewel....doordat het zo'n ingrijpend verhaal is grijpt het natuurlijk enorm aan!) en is heel treffend........

    Maar ook een boek over onvoorwaardelijke liefde

    Reageer
Reageer op: hé van puffelen boek over herseninfarct bij vader


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief