depressief na hersenschudding

 • #1

  goeiedag,
  ik ben een vrouw van 8 jaar en 3 maanden geleden heb ik een val gemaakt van een paard. ben daarbij op mijn hoofd gevallen en heb er een hersenschudding aan overgehouden. Deze situatie heeft mijn leven letterlijk op zijn kop gezet. Alles is stil komen te staan, want ik doe haast niets meer, behalve wandelen, voor mijn kind zorgen en slapen.
  Ik zoek hulp, omdat ik merk dat de vrolijke persoon die ik hiervoor was, even niet meer in beeld is. Ik ben zwaar op de hand, vaak aan het huilen, trek alles aan. Ik wil van alles, werken bijvoorbeeld, maar het gaat niet.
  Ik heb veel stappen terug moeten doen. Hiervoor werkte ik in de gezondheidszorg, en kon iets voor een ander betekenen, ik zeg eerlijk het was een zware baan, die, misschien ook te pittig voor mij was, maar ik was onder de mensen, ik was nog iemand.
  Ik stoor mij aan het feit dat ik iedereen om mij heen zie leven, uit zie gaan, alcohol zie drinken (verboden voor mij nu) en lol zie maken.
  Vriendschappen zijn ineens veranderd. Ik kom uit een gezin waar ik weinig liefde ontvangen heb, ik ben daardoor heel veel gaan geven altijd naar andere mensen. Nu merk ik nu ik thuis ben, dat er weinig echte vriendinnen echt er voor mij zijn. Vragen hoe het met me is, of dat ze iets voor me kunnen doen. Dat gebeurd gewoon niet! Ook vriendschappen komen ineens onder druk te staan. Mijn vriend werkt, en leeft, en ik wil blij voor hem zijn, maar ik merk dat ik soms jaloers ben, niet afgunstig, maar ik kan het gewoon niet opbrengen om blij te zijn voor hem.
  Ik herken mezelf gewoon niet. Ook mijn verleden speelt weer op. Ik heb geen goed contact met mijn ouders, zie ze bijna nooit, mijn moeder heeft borderline en speelt in alles een spel met me. een voortdurende strijd. Mijn broer heeft het contact met mij 2 jaar geleden verbroken. Seksueel misbruik in de familie en hij gelooft mij niet. Dit zijn dingen die nu ik tijd heb, over na ga denken. Vooral het verlies van mijn broer heb ik veel pijn en verdriet van. Ik heb ook totaal geen zin in kerst of oud en nieuw. wil het liefst in mijn bed kruipen met de deken over mijn hoofd.
  Mensen zeggen altijd tegen me, laat die familie los, je hebt niets aan ze, dat klopt, maar hoe kan ik ze toch loslaten?

  Ik wil nog toevoegen dat ik altijd veel vechtersdrang gehad heb om te leven en om de mooie dingen te blijven zien ondanks wat er speelt in je leven.
  Ik merk nu dat ik echt met iemand moet gaan praten, en hoor graag advies hoe ik mijn leven weer een beetje vorm kan gaan geven.
  mvg,

  Reactie
  #2

  Ik denk dat je er goed aan zou doen om naar de huisarts te gaan en dit met je huisarts te bespreken. Vraag dan om een verwijzing naar een psycholoog. Ik denk je inderdaad wart professionele hulp kunt gebruiken.

  Reactie
  #3

  Dat is heel heftig en als je wat meemaakt kunnen anderen dat niet altijd begrijpen. Familie loslaten is moeilijk want je bent toch met elkaar verbonden. Iedereen heeft z'n verwachtingen naar elkaar toe. Zelf heb ik een alternatieve therapie om onder andere die familiepatronen los te kunnen laten. Dit door middel van intuïtieve massage en lichte regressie. Voor jou kan misschien iets anders weer helpen en praten is altijd belangrijk.
  Wat betreft je hersenschudding. Ik weet natuurlijk niet of er iets blijvend beschadigd is maar een therapeut als een osteopaat of een chiropractor zou wellicht kunnen helpen. Door zo'n val kan de boel scheef zijn gaan staan en met een lichte manipulatie van je wervels kan zo iemand het weer op z'n plek zetten.
  Vroeger eens van de hooizolder gevallen en ik had nog jaren last. Na één behandeling van iemand was dat verholpen. Vorig jaar een ongeluk gehad en sinds die tijd hulp van een fysiotherapeut die ook osteopathie doet. Het is een langdurig proces, waarin hij beetje bij beetje het bekken en de rest van mijn lijf weer recht zet. Een osteopaat behandelt het hele lijf en niet alleen dat ene stukje waar je klachten van ondervindt. De oorzaak kan soms op een andere plek zitten.

  Reactie
  #4

  Hoi!

  Geen idee of je een melding van dit berichtje krijgt, Maar ben heel benieuwd hoe het nu met je gaat. Ik herken je verhaal onwijs.

  Groetjes,
  An

  Reactie
  #5

  Hey,

  Ja ik herken me hier ook goed in. Ik heb nu 2 maanden een hersenschudding en ik kan bijna niets meer.
  Aan het begin had ik de kracht nog om te proberen een structuur vast houden. In wandelen rusten eten en af en toe met iemand 1 op 1 afspreken.
  Ik ben nu van iemand die gaf om het leven en het liefst een druk, sociaal leven heeft naar iemand die zich het liefst opsluit op mijn kamer en er liever niet meer uitkomt. Sociaal contact vermijd en me onveilig voelt.
  Is het voor jou uiteindelijk beter geworden?

  Groetjes,
  Jes

  Reactie
  #6

  Herkenbaar. Bij zit het vooral in het niet door kunnen slapen nadat ik door een val bewusteloos raakte en hersenkneuzing en meer opliep.

  Wat zegt de deskundige hiervan?

  Wanneer kun je weer je werk aan?

  Hoelang moet je op herstel rekenen?

  Ik ben benieuwd.

   

   

   

   

   

  Reactie
  #7

  Hier helaas nagenoeg hetzelfde verhaal (behalve het gedeelte familie) . Ik heb 4 jaar geleden een hersenschudding opgelopen tijdens een waterpolo wedstrijd. Iemand heeft zo'n harde knie op mijn hoofd gezet dat ik een hersenschudding/whiplash klachten had en heb.  Ik kan nauwelijks nog iets en heb zelfs een paar maanden behandeling bij het revalidatiecentrum gehad. Dit hielp niets, maakte het juist erger. Verder fysio, neuroloog, osteopaat,  acupunctuur, nagenoeg alles geprobeerd. Huisartsen verklaren het allemaal uiteraard  vanuit stress,omdat het niet weten. Ik ben gaan kijken naar cognitive FX . Een behandeling in Utah , Amerika. In Amerika zijn ze veel verder op het gebied van lichte hersenschuddingen. Er blijkt wel degelijk schade te zien zijn bij scans waarbij ze naar de doorbloeding van bepaalde hersengebieden kijken .  Ik heb zelf ook nu last van een depressie door de uitzichtloosheid en slik hier medicatie voor. Wellicht is de cognitive FX behandeling een laatste optie.

   

  Heeft iemand nog bruikbare tips verder ?

  Reactie
  #8

  Mijn man heet ook een hersenschudding en is momenteel in behandeling bij een osteopaat. Baat het niet schaadt het niet, enige nadeel is dat dit niet wordt vergoed. Het blijkt dat de bloedtoevoer naar je hersenen niet goed is doordat er zenuwen bekneld zitten. Hun kunnen je hier echt vanaf helpen. In Utah Amerika blijkt een behandelmethode te zijn kosten 12000 voor een week maar daar staat ook over in de krant Trouw dat dit nooit bewezen is waardoor dit nou komt. Kan ook placebo effect zijn of wellicht wat de osteopaat ook doen.

   

  Het is een rotaandoening want niemand ziet iets aan je maar je voelt je een vreemde in je eigen lichaam, bent snel moe, kan slecht tegen te veel drukte, tv kijken vermoeiend etc. Mindfulness/20min uitloggen is zowieso iets waardoor je je hersenen een enorme boost geeft. Als je dit kan volhouden dan kunnen ze echt een verschil zien op je hersenen na een half jaar/jaar. Poscast spotify Brain Balance of haar boek van Charlotte LAbee, luister dit maar eens. Over wat de telefoon met ons brein doet.

  En wat doe je als je depressief, moe bent en/of hersenschudding hebt? Je pakt je telefoon vaak....

   

  Sterkte!!! Doe hier allen je voordeel mee;-)

   

  Sterkte!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @osteopaat hersenschudding Osteopathie kan goed helpen als er wat scheef zit in je lichaam. Denk ook aan de mogelijkheid van een lichte scheefstand van de atlas. Een atlascorrectie, liefst een energetische, kan dan helpen.

  Reactie
Reageer op: depressief na hersenschudding
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief