Hoe weet je of je last hebt van lekkend hersenvocht?

 • #1

  Als je af en toe last hebt van een druppeltje doorzichtige substantie wat uit je neus komt, moet je dan al snel denken aan lekkend hersenvocht? Heel soms komt er namelijk vanzelf een druppeltje doorzichtig spul uit mijn neus.

  Gisteren gebeurde er iets raars. Ik dacht dat ik een bult had op mijn schedel. Precies in het midden waar de bovenzijde overgaat in de achterzijde. Na op internet gekeken te hebben blijkt een bult op deze plek normaal te zijn omdat er meerdere schedeldelen aan elkaar zijn gegroeid. Ik heb flink zitten voelen op die plek omdat ik bang was dat het misschien wel iets ernstigers kon zijn en na een lange tijd voelen trok opeens mijn linkerooglid samen en had ik het gevoel alsof ik een bloedneus zou gaan krijgen. Uiteindelijk kwam er niets uit mijn neus maar voelde ik wel een beetje substantie in mijn keel naar beneden glijden. Dit moment heeft me erg bang gemaakt. Stel dat er wel hersenvocht lekt of is dat vergezocht? Was het anders wellicht een soort paniekaanval? Ik weet eerlijk gezegd ook niet wat ik ervan moet maken maar ik ben nu wel bang. Het is in ieder geval een heel raar moment geweest. Verder heb ik eigenlijk nergens last van.

  Reageer
  #2

  Zojuist bij vooroverbukken weer het gevoel alsof mijn neus volloopt. Wat erin zit is doorzichtig en plakkerig en kan dus misschien ook gewoon snot zijn. Zou het anders gewoon de verwarming zijn? Het is typisch dat het gebeurt wanneer ik van ruimte wissel waar de verwarming wel en niet aan staat en wanneer ik dus in een ander klimaat kom.

  Reageer
  #3

  Een loopneus en een paniekaanval

  Reageer
  #4

  Dank je John. Op het internet krijg je heel veel resultaten die lekkend hersenvocht zeggen. Ik ben als kind (ben nu 20) een keer van de trap gevallen en ben toen met mijn hoofd tegen de muur terecht gekomen. Ik dacht dat er toen misschien iets beschadigd was wat nu voor problemen zorgt. Ik vond het raar dat er soms een doorzichtig druppeltje zomaar uit het niets uit mijn neus komt maar ik moet ook denken aan de verwarming uiteraard, zeker omdat ik geen andere symptomen ervaar zoals hoofdpijn. Normaal gesproken denk ik ook gewoon ''oh, er komt een druppeltje uit'' maar als je zoiets tegenkomt op internet is het moeilijk om het uit je hoofd te zetten. Een loopneus kan dus wel, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik niet verkouden ben. Wellicht dan gewoon het koude weer en de verwarming. Die paniekaanval heeft me gewoon bang gemaakt want die voelde bijna als een bevestiging dat er iets aan de hand was met de hersenen. Ik heb nooit paniekaanvallen dus ik schrok ervan want ik wist niet wat het was.

  Reageer
  #5

  Komt ook niks meer uit mijn neus. Als het lekkend hersenvocht was geweest had ik er vast veel meer last van gehad toch?

  Reageer
  #6

  Ik heb de laatste weken ook erg veel stress. Het lijkt alsof de stress angststoornissen voedt want als ik veel stress heb in het leven neig ik naar gedrag wat met hypochondrie te maken heeft en als er geen stress is gaat het heel goed met me.

  Reageer
  #7

  Als je aan de val van zo lang geleden iets had overgehouden, dan had je daar veel eerder problemen van moeten hebben. Het lijkt toch alleszins op een loopneus en dat is in deze tijd van het jaar dus niet zo vreemd

  Reageer
Reageer op: Hoe weet je of je last hebt van lekkend hersenvocht?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief