hersenvocht

 • #1

  Hallo mensen,

  Ik ben vandaag naar mijn huisarts geweest maar omdat ik hem niet voor 100% vertrouw wil ik graag jullie mening/advies vragen...

  Sinds ongeveer een jaar loopt er soms bij het voorover buigen en liggen een straaltje (zo dun als water) vocht uit mijn neus zonder duidelijke oorzaak. Ik heb er nooit veel last van gehad maar ik heb het toch maar eens aan mijn huisarts gevraagt en die zei dat het hersenvocht kon zijn dat door een gaatje in mijn hersenvlies naar buiten komt. Hij zei dat het niet ernstig was maar als ik wilde kon hij een afspraak maken bij een KNO arts die dan met een cameratje in mijn neus zou kijken. Ik heb nog geen beslissing gemaakt maar ik zou graag willen weten of er meer mensen zijn dit hebben (gehad).

  Alvast bedankt voor de antwoorden!

  Lianne

  Reageer
  #2

  Hoi lisanne

  mijn man heeft precies hetzelfde probleem en is nog niet naar de huisarts geweest. ben jij naar de kno arts geweest ? en wat zei hij ervan ?

  Reageer
  #3

  Liquor cerebrospinalis, oftewel hersenvocht dat uit de neus naar buiten komt, kan een gevolg zijn van een lekkage van dit vocht door een niet natuurlijke opening. Soms groeit dit vanzelf weer dicht, maar soms ook niet. Door deze opening zouden bacteriën via de neus bij de hersenen kunnen komen met alle gevolgen van dien zoals een hersenvliesontsteking. De diagnose wordt bevestigd door een CT-scan van de schedelbasis, die zich anatomisch boven het dak van de neusholte bevindt. Als u in de geschiedenis terugkijkt kunt u misschien een moment vinden waarop de klachten zijn ontstaan. Vaak is dit een gevolg van een trauma waarbij het hoofd aangedaan is. Let wel, dit hersenvocht is iets geheel anders dan gewoon snot.

  Reageer
  #4
  Reageer
  #5

  Hallo Lianne,
  Ik heb enkele weken terug bij het buigen van het hoofd een straaltje waterig vocht verloren,geen snot.
  Dit gedurende heel de dag met een vijftal dagen met hevige hoofdpijn.De huisdokter heeft me doorverwezen naar een neuroloog.eerst vele vragen dan een EEG laten maken en daarna een CT scan van de schedel. Nu 2 weken wachten dat ik terug bij de neuroloog kan gaan,horen wat hij zegt. Mss.daarna een MRI scan laten doen zei hij. Ben nu wel ongerust en zo lang wachen.Heeft iemand daarmee ervaring? Groetjes

  Reageer
  #6

  Goedenavond, Mijn zoon heeft hetzelfde bericht gekregen dat hij hersenvocht verliest en zijn dossier is doorgestuurd naar Leiden naar het hersenbasisgroep en dat zijn allemaal neurologen en die gaan kijken waar het gaatje of het scheurtje zit. We zijn erg bang wat er nu allemaal gaat gebeuren en zou graag willen weten of iemand ook deze ervaring heeft of heeft gehad en wat we nu kunnen verwachten. We mogen wel op vakantie maar hij mag niet rennen, duiken enz. Groetjes en ik hoor het heel erg graag van jullie

  Reageer
  #7

  Ik heb hier al een half jaar tot een jaar last van. Nooit naar de huisarts geweest omdat ik er verder geen klachten aan heb. Maar nu ik dit lees misschien wel eens handig om te melden.

  Reageer
  #8

  Ik heb hetzelfde probleem en ben net doorgestuurd naar de kno-arts. Ik wil dit zelf om uit te sluiten dat het hersenvocht is. De kans op een hersenvliesontsteking is groter als er een lekje tussen de hersenvliezen zit vertelde mijn huisarts. Ben je nog naar de kno-arts geweest en wat is je ervaring Mareike?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo allen,

  Kan iemand een uitleg geven van de het deel 'trauma..waarbij het hoofd aangedaan is'. Zoals ik dit nu begrijp .. snap ik het niet, zeg maar 🙂
  Wordt hiermee nou letsel, of trauma bedoeld ?

  Back2topic, ik heb hier regelmatig last van en ik denk ook gehad (sinds ik ivm ziekenhuisbezoek van offTopic hierover heb gehoord). Er zijn inderdaad wel periodes te noemen waarbij mijn leven geen stipboek was/is, en het lijkt vaak inderdaad op die momenten vaker op te komen.. Tevens zijn is er ook gaat dit al zo'n ruim 6/7 jaar terug. Dus letsel is ook niet onwaarschijnlijk.

  Wat ik mij dan afvraag.. hoe kan een scheurtje(laten we het probleem klein houden 🙂 ) ontstaan anders als door letsel.. ?

  Quote:
  "Als u in de geschiedenis terugkijkt kunt u misschien een moment vinden
  waarop de klachten zijn ontstaan. Vaak is dit een gevolg van een trauma
  waarbij het hoofd aangedaan is."

  Anyway - voor iedereen die op deze pagina is gekomen.. (inclusief ikzelf!)
  Het lijkt mij helaas toch verstandig even op doktersbezoek te gaan!

  Reageer
  #10

  Let goed op jezelf. Ik heb zelf een abces in mijn schedel gehad waarschijnlijk ook door een gaatje. Dat abces is zich gaan vormen en drukte op de hersenen met alle gevolgen. Weken barstende hoofdpijn en op het einde eenzijdig verlamd.
  In het ziekenhuis direct naar de operatietafel en daar hebben ze alles gespoeld. Veel problemen daaraan overgehouden. Laat je niet afschepen en laat het verhelpen!Ik gun niemand wat ik heb meegemaakt.

  Reageer
  #11

  halllo ik lees net jou reactie wat is hersenbasisgroep ik weet wel in leiden het lumc dat ze daar gespeciliseerd zijn maar ze laten mijn moeder zo lopen omdat mijn moeder 1 x in de zoveel weken soms maanden hersenvocht verlies dat is al vastgesteld maar omdat ze het niet elke dag verlies word ze niet geholpen mijn moeder is 46 maar lijkt een vrouw van 80 ze takeld helemaal af van hoofdpijn moeheid.. hoe is het met ut zoon afgelopen is hij gelolpen zou graag willen weten waar en door wie ik wil mijn moeder zo graag helpen die loopt hier al jaren mee hoop van u te horen

  Reageer
  #12

  hallo ik zag jou reactie waar is al een tijd geleden maar ik wil mijn moeder graag helpen die loopt al jaren met pijn en verlies hersenvocht dat is vastgesteld ben jij al geholpen waar als ik dan vragen mag mijn moeder takeld helemaal af zo verschrikkelijk om te zien groetjes debbie

  Reageer
  #13

  hallo ik zie als ik een discussie schrijf dat dat algemeen geplaatst wie weet een goede arst ziekenhuis maakt niet uit waar. (als ze mijn moeder maar helpen) mijn moeder loopt hier al jaren mee hoofdpijn links van haar hoofd en ook oorpijn.. ze verliest hersenvochtn liquor uit haar linkerneusgat. ze is 1 x geopereerd geprobeerd dus hebben ze lichtgevende vloeistof gespoten om te kijke waar het lekte (nergens hebben ze op gok littekenweefsel achtergelaten maar nog verliest ze vocht) ze vangt het op gaat naar ziekenhuis in tilburg st. elisabeth en in leiden het LUMC maar die zeggen het is hersenvocht maar ze willen mijn moeder niet meer helpen. mijn moeder is 46 en voelt der eigen 80 kan niet eens trappen lopen is ze kapot ik kan niet meer gezellig dagjes weg met mijn moeder niks ze zit alleen thuis ze kan niet meer werken een vrouw van 46 moet kunnen dansen springen plezier maken. maar het ziekenhuis zegt mevrouw (HET ZIT TUSSEN U OREN we kunnen u niet helpen) ze laten mensen zo lopen schandalig!!!! ik ben hier heel boos om hun zien mijn moeder niet aftakelen maar ik wel ect. wie o wie is er geholpen door een ziekenhuis die je wel willen helpen.. laat het me alstublieft weten dit kan niet meer na zoveeel jaren.. alle dingen verhalen zijn welkom!!!!!!!!!!!! groetjes debbie.

  Reageer
  #14

  ik ben vandaag op deze site gekomen omdat ik op zoek ben naar mensen met een soort gelijke ervaring.
  het verlies van hersenvocht is ook bij mij bekend, inmiddels heb ik dat al meerder jaren. ik weet echter sinds 1 jaar dat het hersenvocht is.
  ook weet ik sinds een jaar of vier dat ik een meningeoom heb.
  het zou mij niet verbazen als het meningeoom en het verliezen van hersenvocht met elkaar in verband staat.
  omdat er blijkbaar weinig over bekend is en ieder geval uniek is blijft er zoveel onduidelijk.
  de laatste tijd kamp ik ook met onverklaarbare klachten van vermoeidheid, weinig energie hoofd en oorpijn waar niemand geen raad mee weet. het wordt in mijn geval aan de overgang gekoppeld, maar of dat ook de werkelijke reden is??? ik vraag het me af. mijn gevoel zegt iets anders maar verklaren kan ik het niet.
  ik wens iedereen heel veel sterkte toe.

  Reageer
  #15

  Lees meer ver een meningeoom op:

  http://www.meningeoom.nl/?ziektebeeld,28

  Reageer
Reageer op: hersenvocht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief