Vergeetachtigheid, korte termijn geheugen?

 • #1

  Hallo,

  Al een tijdje heb ik last van dat ik dingen binnen tijdsbestek van enkele seconde vergeet. Een voorbeeld is wanneer ik achter mijn pc een website lees en bij mezelf denk "Als ik dit uit heb check ik nog even mijn mail" dat ik het dan alweer vergeten ben op het moment dat ik klaar ben met de website. Of wanneer ik een gesprek met iemand voer en ik zomaar spontaan vergeet wat ik ook alweer wilde zeggen. Dit hebben we allemaal wel eens maar bij mij komt het in extreme hoeveelheden keren voor. Ik leid hier wel erg onder en schrijf nu alles gelijk op wat er in me opkomt van wat ik allemaal achtereenvolgens wil gaan doen als ik bijvoorbeeld achter de pc zit.
  Wiskundige vraagstukken beginnen ook een probleem voor me te worden omdat ik tijdens het schrijven spontaan het uitwerkingsplan vergeet...
  Verder heb ik geen ernstige klachten o.i.d alleen dit probleem met het korte termijn geheugen.
  Kunt u mij zeggen wat hiervan misschien de oorzaak is?

  Reageer
  #2

  Ja, dit herken ik wel,eigenlijk precies zoals je het beschrijft.Heel vervelend en bemerk nu ook gevolgen op mijn werk.Vorig jaar twee keer in korte tijd onder narcose geweest en dacht dat het daarvan kwam.Volgens de huisarts kan dit niet en adviseert contact op te nemen met de anesthesioloog.Weet jij al wat meer?

  Reageer
  #3

  Ik ben het oneens met je huisarts. Ik begrijp wel wat hij bedoeld, namelijk dat de werkzame stoffen niet meer te traceren zijn in het lichaam. Maar dat betekent niet dat het geen effect meer kan hebben. vergelijk het eens met een indrukwekkende ervaring, als je bijvoorbeeld iets moois ziet, dan is de indruk niet weg als je het mooie niet meer op je netvlies hebt staan. je kunt hele indrukwekkende herinneringen hebben aan een vakantie in de bergen terwijl je alweer maanden terug in Nederland bent, bijvoorbeeld.
  Een narcose kan erg lang nawerken, of beter gezegd, een narcose kan langdurige bijwerkingen hebben.
  Het is moeilijk te bepalen of de narcose in jouw geval de oorzaak is, maar één van de mogelijke opties is het zeker.
  Er zijn zoveel aandoeningen die het geheugen beïnvloeden; alleen al alle psychiatrische ziekten hebben op een of andere manier invloed op het geheugen.
  Maar om nogmaals te reageren op jouw opmerkingen; een narcose kan zeker wel invloed hebben, en dat kan langer doorwerken dan je zou verwachten.

  Reageer
  #4

  ik merk de laatste tijd dat mijn man heel vergeetachtig is soms weet hij zijn pincode niet dan rijd hij naar helmond ipv naar mierlo terwijl dat we net uitgelegd hebben waar hij naar toe moet
  kan dit het gevolg nog zijn van een operatie hij heeft in januari een open hartoperatie gehad en dan bej best lang onder narcose weet iemand hier een antwoord op

  Reageer
  #5

  Het zou best goed mogelijk kunnen zijn. Als ik jou was, zou ik dit met de neuroloog bespreken.

  Succes

  Reageer
  #6

  Zelf heb ik ook veel last van een slecht kortetermijngeheugen: (ik heb nog nooit een operatie gehad, en neem geen medicatie) ik vergeet namen van mensen, wat ik wil zeggen midden in een zin, waar ik me bevind en hoe ik daar gekomen ben, en elk uur moet ik vragen aan een klasgenootje waar ik in vredesnaam heen moet terwijl ik het hele jaar al hetzelfde rooster heb.(13 jaar)
  Toen het iemand begon te storen toen ik ons liet verdwalen in de wijk waar ik al jaren woon vroeg hij of ik misschien een tumor in mijn hoofd had ofzo (ik heb geen idee of daarbij deze symptonen voorkomen). Zelf heb ik wat research gedaan en denk dat het goed mogelijk is dat een psychische aandoening van alles kan verklaren (ook de vergeetachtigheid).
  Maar ik vraag me nu toch af of zo’n tumor mogelijk is?

  Reageer
Reageer op: Vergeetachtigheid, korte termijn geheugen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief