Bloeddruk hoog bij staan

 • #1

  Hoi
  Ik ben al een tijd duizelig (hele dag) Al contact gehad met de arts. Neurologische onderzoekjes gehad, was allemaal prima. Bloeddruk was toen ook prima, alleen de onderdruk schommelde wat. Conclusie was: veel spanning in lijf en oververmoeid. Bloeddruk wel in de gaten houden.

  Nu ben ik zelf nog af en toe mijn bloeddruk aan het meten, aangezien het bij de arts een moment opname was. Nu valt mij op dat mijn onderdruk 2 keer zo hoog is als ik ga staan en mijn hartslag word ook 2 keer zo hoog. 1 keer was mijn bloeddruk vrij laag (volgens mij) 126/54.

  Mijn vraag is; is het erg als de bloeddruk stijgt bij het opstaan? En dan heb ik het dus over de onderdruk en hartslag dat ie 2 keer zo hoog wordt.

  Reageer
  #2

  Heb trouwens ook soort bloeduitstortingen gekregen bij mijn arm waar ik de bloeddrukmeter om doe.

  Reageer
  #3

  Om te beginnen moet je de bloeddruk meten zoals dat in de beschrijving staat aangegeven. En dat is niet staand. Dus als je door allerlei zelfbedachte truckjes daarmee gaat testen, kun je geen betrouwbare uitslagen krijgen. Niet doen dus
  Wat de blauwe plek betreft: je hebt de band verkeerd gebruikt cq te strak om gedaan

  Reageer
  #4

  Ik begrijp dat het niet standaard is om de bloeddruk staand op te meten. Mijn arts wilde graag het verschil weten tussen zitten en staan. Ik moet het eerst zittend opmeten en daarna direct staand. Ik zou er maar vanuit gaan dat bloeddruk gewoon goed is.

  Reageer
  #5

  Aha. Dat is dan om te kijken of je orthostatische hypotensie hebt...want eigenlijk zou je bloeddruk moeten dalen als je rechtop gaat staan

  Reageer
  #6

  Oké, dat wist ik niet. In mijn geval daalt mijn bloeddruk dus niet, maar stijgt ie juist. De bovendruk word een heel klein beetje hoger en mij is verteld dat dit normaal is. De onderdruk word 2 keer zo hoog zodra ik ga staan en mijn hartslag wordt heel erg hoog (tussen de 90 en 153)

  Ik voel mij er enorm slecht door. Ik voel mij zwak op de benen, ben aan het draaien in mijn hoofd en in mijn lichaam en dat constant. Mijn benen voelen af en toe heel zwaar aan. Voor de rest heb ik een beetje moeite met scherpstellen van de ogen.

  De arts zegt: spanning & vermoeidheid. Wil ik best geloven hoor, maar toch voelt het gek. Ik heb wel eens eerder dit soort klachten gehad en toen had ik een foliumzuur tekort. Ik ga het in de gaten houden en als ik het niet vertrouw, dan neem ik uiteraard weer contact op met de arts. Nu is het voor mij proberen om mij er niet mee bezig te houden.. Best lastig.

  Wel even een vraagje;
  Is er nog een andere “aandoening” waar deze klachten bij voorkomen dat de bloeddruk stijgt bij opstaan?

  Reageer
  #7

  Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Dat zou dan verder onderzocht moeten worden

  Reageer
  #8

  Dus het advies is toch om opnieuw contact op te nemen? Ik ga nu 4 dagen lang iedere middag en avond mijn bloeddruk opmeten, dan kan ik duidelijker zien of het elke dag zo is. Wellicht dat de arts ook wat zou kunnen met deze informatie.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat zou je kunnen doen

  Reageer
Reageer op: Bloeddruk hoog bij staan


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief