Bloeddruk wisselend hoog laag

 • #1

  Ik ben 54 heb fybromyalgie. Daardoor vaak erg moe en veel pijn. Ook maar iets gedaan of mijn bloeddruk blijft stijgen. Eind van de middag al 146 95 later nog hoger. ‘s Nachts daalt het vaak als ik opsta. Het zweet loopt langs mijn voorhoofd en mijn rug en voor ik weet wordt het zwart voor mijn ogen. Bloeddruk daarna 70 43 hartslag 40. Vreemd genoeg dat ‘s avonds op de bank mijn opeens 130 kan zijn, maar dan is mijn bloeddruk ook hoog. Nog niet lang geleden had ik altijd een bloeddruk van 105 of 115 op 65/70. Hartslag 60. Ik weet pas sinds kort dat ik Fybromyalgie heb, maar heb al 9 jaar oplopende pijn. Kan dat met elkaar te maken hebben? En kan het kwaad de wisseling elke dag in mijn bloeddruk van heel laag naar heel hoog wel in etappes? Moet ik hier wat mee naar de art bijvoorbeeld? Ik heb ook steeds hoofdpijn en een raar gevoel in mijn hoofd. Pijn in mijn borst, maar mijn hart en longen zijn pas nagekeken. Ik ben 1.64 en weeg 51,3 kg. Wel al jaren een te laag vitamine d. Nu 45 maar waardes 7, 12, 24 komen vaker voor ondanks dat ik vitamine d slik door de arts voorgeschreven. Ik heb nog nooit een hoge bloeddruk gehad ook niet bij een eenmalige meting. Dus dit is heel vreemd. Lage bloeddruk heb ik wel vaker gehad bij snel opstaan etc.

  Reageer
  #2

  Pijn kan de bloeddruk laten stijgen.
  Welke dosering vit D gebruik je thans?

  Reageer
  #3

  Ik zou eens kijken naar oorzaken. Een natuurgenezer kan naar je hele gezondheidssituatie kijken, zoals voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding en adviseren over voedingssupplementen. Denk bij bloeddrukproblemen aan insulineresistentie en metaboolsyndroom. Denk verder aan schildklierwerking. Die kan verstoord zijn door diverse oorzaken. Is trouwens niet zomaar altijd meetbaar in het bloed en ligt er ook aan wat precies getest wordt. Veel mensen hebben trouwens een tekort aan jodium, wat ook een rol speelt bij fibromyalgie. Zou daar niet zelf mee experimenteren maar advies vragen. Gaat bijvoorbeeld ook om juiste vorm en dosering. Zo schijnt Lugol jodium beter te zijn.
  Wat vitamine D betreft beter in combinatie met magnesium en zorgen voor voldoende vitamine A en K. Slik zelf 80 mcg per dag. Algemene dosering is vrij laag.

  Reageer
Reageer op: Bloeddruk wisselend hoog laag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief