Steek bij hartstreek bij "/> Steek bij hartstreek bij liggen op linkerzijde - Medische Forum - Dokter.nl

Steek bij hartstreek bij liggen op linkerzijde

 • #1

  Ik ben nu 18 jaar, 3 jaar geleden lag ik een keertje in bed op mijn linkerzijde toen ik plots een pijnlijke steek bij mijn hart. Flink van geschrokken en daarna nog een keer gedaan om zeker te zijn of het misschien eenmalig was. Het gebeurde nog een keer toen in het weer probeerde en ik was met angst naar mijn moeder gegaan om het te vertellen en ze zei dat het waarschijnlijk niks was en heeft me gezegd niet op mijn linkerzijde te slapen. Sindsdien doe ik dit ook niet meer en ben nogsteeds bang om het te doen want die pijn is echt onmenselijk. Nu vraag ik me af wat die pijn heeft kunnen zijn. Een paar maanden later had ik steken in mijn borst als ik hoog adem ging halen. Ik was in paniek en Mijn ouders vertrouwde het niet en brachten me naar spoed waar ze naar mijn hart hebben gekeken en het zag er gewoon goed uit. De dokters zeiden dat het misschien een spier was waardoor ik daar pijn had. Ik was erg bang geworden en ik kreeg vaker steken op mijn borst terwijl ik normaal lag op mijn rug. Weer naar spoed en hart zag er weer goed uit. Ze zeiden dat ik hyperventilatie had en ze lieten me weer gaan. Toen ging het een tijdje weer beter. Na ongeveer een jaar had ik op een dag veel stress en was ik boos waardoor ik op een gegeven moment een ongemak op mijn borst voelde en bijna flauwviel ( het werd ook zwart voor me ogen). Sindsdien is het weer bergafwaarts gegaan voor mij. Ik voel me weer slecht, ik let elke dag op me hart want ben bang of ik iets aan me hart heb , ik let altijd op me ademhaling, ik ben soms duizelig, hoofdpijn, altijd gespannen, ik heb soms ook een hoge bloeddruk, paniekaanvallen en heb nergens meer zin in door deze klachten en door altijd te letten op mijn lichaam. Weet iemand of dit chronische hyperventilatie en stress is of dat ik iets aan me hart heb.

  Reageer
  #2

  Ik denk dat ze je op de spoed al antwoord op die vraag hebben gegeven.
  En daar zijn dokters, hier niet.
  Uit onderzoek is toch gebleken dat je niks aan je hart hebt?
  En de dokter zal ook hyperventilatie toch wel kunnen herkennen.
  Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan om wat aan die chronische hyperventilatie te doen, zodat je het beter onder controle krijgt.
  En daarnaast misschien met een psycholoog over je angst en stress praten, om de oorzaak van de hyperventilatie aan te pakken.

  Reageer
  #3

  Dat lijkt dan toch echt op angst en dus chronische hyperventilatie. Daar zou je dan dus me naar een psychloog moeten gaan

  Reageer
Reageer op: Steek bij hartstreek bij liggen op linkerzijde
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif