Bloeddruk

 • #1

  Beste, ik heb een vraagje over bloeddruk.

  Ik heb al jaren een angststoornis die vrij goed onder controle is. Soms gebeurt het dat ik toch nog eens paniekeer en mijn hartslag enorm de hoogte ingaat, soms tot 160bpm. mijn rust hartslag is rond de 65 a 70 BPM. Mijn bloeddruk blijft dan altijd vrij normaal. 2 dagen geleden was ik echter thuis aan het poetsen, stofzuigen toen ik plots voelde dat mijn hartslag weer hoog was. Hier kwam geen paniek bij omdat ik ondertussen er goed weet mee om te gaan. Toch besloot ik mijn hartslag/bloeddruk te meten. Hartslag was 151 BPM en bloeddruk 203/77. Toen schrok ik wel maar nog geen paniek. Enkele minuten later was mijn bloeddruk 157/83 en nog enkele minuten later terug naar mijn normaalwaarde van ongeveer 113/75. Nu is mijn vraag, is zo een uitschieter abnormaal?
  Als ik nu thuis mijn oefeningen die (zoals opdrukken, sit-ups enz.) Blijft mijn bloeddruk normaal( 135/83 vlak na oefeningen).
  Vorig jaar heeft de huisarts nog een ecg genomen en alles was normaal, wel heb ik verhoogde cholesterol.

  Reageer
  #2

  Beste Sven,

  Wist je dat niemand op dit forum opgeleid is om daar iets op te zeggen? Geen huisarts, geen cardioloog..

  Dus elk antwoord dat je krijgt, is van mensen die wel een idee kunnen hebben, maar meer dan dat niet.

  Ik zou niet zo vaak mijn bloeddruk en hartslag vergelijken en meten. In ieder geval niet als je gezond bent op cholesterol na. En wil je een antwoord of schoonmaken in huis je bloeddruk hoort te verhogen, vraag het beter aan een echte arts.

   

  Reageer
  #3

  Beste Alias,

  Tuurlijk besef ik dat ik raad vraag aan gewone mensen. En natuurlijk weet ik dat je BP stijgt bij elke inspanning. Maak er me ook niet druk in. Vond enkel die 203 nogal hoog voor een trapje oplopen en wat stofzuigen. Verder voelde ik me buiten een hoge hartslag ook helemaal niet slecht. Ik ben maar al te goed bekend met hyperventilatie en paniek dus de hartslag kan ik best goed plaatsen enkel de sterke bloeddruk verhoging vond ik wat raar, vandaar mijn vraag.

  Reageer
  #4

  Stofzuigen en traplopen en ook dweilen zijn dus druk verhogende activiteiten. Maar 203 is wel erg veel en daar moet je dan toch mee naar de huisarts

  Reageer
  #5

  Ook bij eenmalig? Mss was ik onbewust aan het hyperen. Ik heb het nooit eerder gehad en ook nadien na oefeningen niet. Mss was het wel foute lezing. Dus beste John, ook als dit eenmalig was best huisarts contacteren? Ik kan het namelijk niet meer herhalen, ook niet met sit-ups of push-ups

  Reageer
  #6

  Dan zal wel iets anders mis gegaan zijn

  Reageer
Reageer op: Bloeddruk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief