Wisselende hartslag met saturatiemeter

 • #1

  Hallo iedereen

  Als ik mijn hartslag meet met een saturatiemeter merk ik dat die bij mij springerig is dan bijvoorbeeld bij mijn vader.

  In het begin bij het zoeken begint die meestal hoog en zakt die 10 tot 20 slagen. Dat kan ik misschien nog begrijpen omdat die aan het zoeken is.

  Maar als ik dan al even de meter rond mijn vinger heb gaat het van 73-72-70-68-72-73-75-77-74-73-72 En zo verder.. Vaak schommelt het rond de 73 dan. Maar hij verspringt dan constant naar getallen zoals hierboven.

  Bij mijn vader lijkt dat minder snel te veranderen. Daar verandert het ook wel maar dan meestal 65-64-63-64 . Er zitten minder 'grote'sprongen in en veranderd ook minder snel als de mijne.

  Ik heb al wel eens een onderzoek laten doen bij cardioloog (met de draadjes aan je borst, een echo en een fietstest omdat ik ook wel wat cardiofobie heb). Dat was allemaal in orde en ook bij de dokter klinkt altijd alles normaal.

  Ik vraag me af of het normaal is dat die bij de ene persoon meer sprongetjes maakt en sneller wisselt tegenover een ander persoon?

  Reageer
  #2

  Er zijn alleen maar onschuldige redenen voor. Bewegen, praten, inademen, kauwen, emoties.

  Je hartslag is gewoon in perfect normaal bereik.

  Reageer
  #3

  dat is heel normaal. Bovendien is een saturatiemeter om het zuurstofgehalte te meten en minder je hartslag. Bovendien zijn die dingen niet altijd even betrouwbaar

  Reageer
Reageer op: Wisselende hartslag met saturatiemeter
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief