Vraag over hartkloppingen

 • #1

  Hallo, ik heb een vraag over eventuele hartkloppingen. Ik heb soms een soort aanval van mijn hart, uit het niks slaat hij dan echt 180 slagen pm. En dit kan wel tot 30 min duren. Ook al ervaar ik ervoor geen spanning of angst. Heb wel een angststoornis, maar gaat over het algemeen erg goed. Dokter heeft wel eens geluistert maar dan slaat hij iets snel maar niks geks. Klopt het dat bij hartkloppingen het hart dan uit het niks enorm snel slaat, niet te tellen. En als je diep inademt voel je het heel snel in je borst slaan. Ook voel je je niet lekker op dat moment. Ik ben 28 maak me nog niet per se zorgen maar vraag me af of het wel echt hartkloppingen zijn.

  Reageer
  #2

  Ik denk niet dat het hartkloppingen zijn en je hart ook niet zo snel gaat kloppen. Ik denk dat het alles met je angststoornis te maken heeft. Hoe meet je de hartslag?

  Reageer
  #3

  Hoi john,
  Ik meet over t algemeen mn hartslag niet maar hij zo’n ‘aanval’ probeer ik het wel eens en dan is hij niet te tellen. Als ik tel, dan tel ik 15 sec en doe dat x4. Bij zo’n aanval voel ik ook op een gegeven moment een soort bonk en dan slaat ie weer ‘normaal’ nog wel snel maar telbaar.

  Reageer
  #4

  Mijn hart klopt op zo’n moment wel echt snel dat is namelijk niet te missen haha

  Reageer
  #5

  Sneller slaan kan ook wel. Maar dat kan dan stress/angst gerelateerd. En als je dan gaat meten schiet die door de stress nog hoger

  Reageer
  #6

  Ik snap het sneller slaan, en ik snap ook wat angst doet. Maar met snel slaan bedoel ik zonder te overdrijven dat hij 15-30 min ontelbaar hard slaat. Als ik sport dan meet ik hem wel eens om te vergelijken, maar dan kan ik het tellen en zit het rond 220. Bij zon aanval is het niet te tellen zo snel, en zit hij dus ver over die 220 heen qua snelheid. En ik ben jong en weet dat er niet zomaar wat aan de hand is. Mijn vraag is alleen kan het kwaad dat hij over die snelheid slaat? Ik merk inderdaad dat ik deze aanvallen heb bij warmte+anst/pieker periodes. Kan het ook zo 4 maanden niet hebben.

  Reageer
  #7

  Ik kan me niet voorstellen dat je hartslag zomaar zo hoog gaat. Dat zou in ieder geval niet gezond zijn. Ga hiermee naar de huisarts en vraag om een holteronderzoek.

  Reageer
  #8

  Op het moment dat dat gebeurt ben ik vaak wel gespannen, dus mn hartslag is op dat moment zelf niet heel rustig maar ook niet heel hoog.
  Ik gok tussen de 80-90. Ik heb deze aanvallen al sinds 2012, soms 2 keer per maand en soms zo maanden niet. En wanneer het is heb ik vaak wel spanning.

  Ik las op internet tachycardie weet niet of dat realistisch is maar herken wel dingen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bij jou zijn het toch duidelijk de spanningen/stress die het veroorzaken. En dat is dus niet een gebrek van je hart.

  Reageer
Reageer op: Vraag over hartkloppingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief