Klachten – borststreek en rechterarm

 • #1

  Sinds een aantal weken heb ik last van steken in mijn l.borst die ik dan ook tegelijk in mijn linkerarm voel. Het was op een doordeweekse avond dat ik een ferme steek (alsof er 1000 spelden in één keer prikte) in mijn linkerborst kreeg. Hierna natuurlijk flinke angst in combinatie met hartkloppingen en drukkend gevoel in linkerarm. Hierop toch de HA. post gebeld, deze kwamen langs en alles werd gecontroleerd. Bloeddruk goed - zuurstof in bloed goed - hartslag goed, dus niks aan de hand. De klachten bleven en de HA besloot om een spraytje onder de tong te geven. Dat was een heel vreemd gevoel, maar had niet het gewenste resultaat. De HA gaf aan dat het niets met mijn hart te maken had. Hierop kreeg ik een pilletje zodat ik wat rustiger werd. Daarna goed geslapen en een week verder dezelfde klachten. Hierop naar mijn eigen HA geweest en alles uitgelegd. Ook mijn eigen HA gaf aan dat het geen hartklachten konden zijn, maar om mij gerust te stellen ben ik toch doorverwezen voor een algehele controle. Ik heb een hartfilmpje gekregen en een bloedonderzoek. Alles was goed, cholesterol ook dus het zou een vorm van stress kunnen zijn. Ik heb nu betablokkers en oxazepam en slik dit soms om de dag. De klachten zijn soms weg, maar soms ook in alle hevigheid weer aanwezig. Hierop voel ik een steek in mijn l.borstkast die dan ook tegelijk te voelen is in mijn linkerarm net boven de elleboog. Tevens een drukkend gevoel in mijn linker schouderblad. Hartkloppingen zijn al minder, maar dat kan door de betablokkers komen. Herkenbaar ?

  Reactie
  #2

  Als ik het goed begrijp is er dus nog geen diagnose gesteld.

  Angina pectoris is uitgesloten maar wat is het dan? heeft de huisarts niet iets verteld over hyperventilatie, of is het misschien toch een instabiele AP, dan zouden de klachten bij lichamelijke activiteit moeten toenemen.

  Ik houd het maar op hyperventilatie dan. Toch vreemd dat er geen diagnose is gesteld terwijl je wel degelijk klachten hebt.

  Reactie
  #3

  Ik heb vorige week 17km gefietst in een redelijk hoog tempo. Daarna of tijdens, geen klachten.. Volgens HA zou het ook HV kunnen zijn, maar kan dat ook onbewust dan ?

  Reactie
  #4

  Hyperventilatie is juist vaak onbewust, totdat de patiënt het zelf doorkrijgt en gericht gaat werken aan een oplossing.

  Letterlijk raak je buiten adem van alle stress en druk.

  Reactie
Reageer op: Klachten – borststreek en rechterarm
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief