lage bloeddruk veroorzaker klachten?

 • #1

  Ik heb verscheidende klachten, zoals hartkloppingen en hoofdpijn. Nu vroeg ik me af of dit het gevolg kan zijn van een lage bloeddruk. Een familelid laat altijd haar bloeddruk meten door een verpleegkundige die haar helpt. Nu was ik daar ook en meette ze mijn bloeddruk ook. Ik had 102/76. Volgens haar was de bovendruk te laag. Nu heb ik wel vaker een lage bovendruk.

  Reactie
  #2

  De bovendruk (102) is nog steeds normaal. Pas onder de 100 (normaal: 100-140) is het afwijkend. Er is dus niets aan de hand.

  Reactie
  #3

  Hartkloppingen (palpitaties) is in de geneeskunde een symptoom, althans een klacht van de patiënt, en betekent niet meer of minder dan het zich (meestal onaangenaam) bewust zijn van het kloppen van het eigen hart.

  Dit kan zijn omdat er inderdaad iets vreemds is aan de manier waarop het hart klopt, of ook wel omdat de aandacht hierop sterker dan normaal gericht is. Palpitaties kunnen een gevolg zijn van een verhoogde schildklierproductie, hyperthyroïdie. Het verschijnsel kan optreden bij opwinding, fysieke of mentale vermoeidheid of warmtegevoeligheid. Doorgaans duren hartkloppingen één of twee minuten, maar ze kunnen in sommige gevallen dagenlang aanhouden. Het typische geval is een verhoogd hartritme, maar hartkloppingen kunnen ook onregelmatige hartslag met zich meebrengen. Het aannemen van een toestand van platte rust verhelpt het probleem dikwijls onmiddellijk. Sommigen hebben meermaals per dag hartkloppingen, bij anderen komt het slechts hoogst zelden voor, en sommige mensen hebben nooit hartkloppingen.

  In de huisartsgeneeskundige praktijk is het vaker wel dan niet geheel onschuldig.

  Reactie
  #4

  Lage bloeddruk:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=lage+bloeddruk&sa=Zoeken#1179

  Reactie
  #5

  Meer vragen en antwoorden over een Lage bloeddruk:

  Lage bloeddruk?
  http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/176485-Lage-bloeddruk.html

  Lage bloeddruk hoge polsslag?
  http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/77534-lage-bloeddruk-hoge-polsslag.html

  Klachten door te lage onderdruk
  http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/75777-Klachten-door-te-lage-onderdruk.html

  Hyperventilatie/lage bloeddruk
  http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/74578-Hyperventilatie/lage-bloeddruk.html

  Lage bloeddruk
  http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/217280-lage-bloeddruk.html

  Lage bloeddruk, snelle hartslag?
  http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/76288-Dubbele-vraag-lage-bloeddruk-daarom-snelle-hartslag-en.html

  Te lage bloeddruk, steek op de borst?
  http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/212010-te-lage-bloeddruk-steek-op-de-borst.html

  Reactie
  #6

  Ik heb erg vaak, dat als ik snel opsta vanuit mijn bed / stoel, dat het dan even zwart voor mijn ogen wordt, en ik dan om me heen moet tasten omdat ik dan heel duizelig wordt en bang ben om te vallen.
  ook heb ik vaak dat ik van een klein fietstochtje thuis kom en heel misselijk ben, snel adem en duizelig in mijn hoofd. als ik dan even ga liggen gaat dat weer over. Dit had ik eerst nooit.
  Ik ben pas 15, en ik weet dus niet of dit vaak voorkomt ofzo. Dus misschien kan iemand me wat erover vertellen. Ik ga binnenkort denk ik ook even naar de huisarts.

  groetjes

  Reactie
  #7

  Orthostatische hypotensie komt veel voor bij jonge slanke mensen tussen 15 en 20 jaar en is dan onschuldig. Bij jonge mensen is het beste advies is om bij de overgang van liggen naar zitten of van zitten naar staan dit niet te snel te doen maar even aan de nieuwe houding te wennen. Het gaat met het vorderen van de leeftijd meestal over.

  Lees verder op: http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/192330-hartkloppingen.html

  Reactie
Reageer op: lage bloeddruk veroorzaker klachten?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief