Klachten gegooid op spanning maar heb twijfels

 • #1

  Ik ben een vrouw van 38 en heb al 1,5 jaar last van een licht gevoel in mijn hoofd, hartkloppingen en pijn in de borststreek. Heb hiervoor o.a. een holteronderzoek gehad en hier kwam niet zoveel uit. Af en toe een extra hartslag, maar onschuldig.
  Dus wordt het gegooid op spanning/stress/angst/chronische hyperventilatie. Hiervoor ga ik nu ook naar een praktijkondersteuner om te kijken of we daaraan kunnen werken.

  Ik heb hier alleen sterke twijfels over. Zo is mijn hartslag vooral de afgelopen week in rust vrij laag (52/60 en in mijn slaap zakt ie onder de 50). Terwijl ik lees dat als je last hebt van stress/chronische hyperventilatie je hartslag juist hoger is dan normaal. Ook bij warm weer zou ie hoger zijn, maar dit is bij mij dus niet het geval. Het voelt ook net of ik continu te weinig lucht heb (kan ook komen doordat m’n neus verstopt is). Ik weet nu echt niet wat ik moet doen. Weer terug naar de huisarts?

  Reageer
  #2

  Nog even een toevoeging: ik ben geen sporter. Ik las dat de hartslag dan lager kan zijn.

  Reageer
  #3

  Hoe kun je je hartslag meten als je slaapt? Hoe meet je die überhaupt?
  Een hartslag in rust van 52/60 is toch heel normaal.

  Reageer
  #4

  Tsja ik weet niet of dat normaal is? Op internet lees ik op meerdere sites dat een rusthartslag onder de 60 te laag is (tenzij je intensief sport). ‘s nachts via mijn Apple Watch. Overdag ook en gewoon door te tellen..

  Reageer
  #5

  Apple watch, leuk speeltje maar niet betrouwbaar als die 's nachts draagt. Een verkeerde beweging tijdens de slaap en hij meet niet goed. Je kunt jew daar beter niet mee bezig houden. Het geeft alleen maar nog meer stress

  Reageer
  #6

  Ok hij gaf aan dat de hartslag 10 minuten lang onder de 50 zat. Maar inderdaad misschien toch maar vertrouwen op het holteronderzoek.

  Reageer
Reageer op: Klachten gegooid op spanning maar heb twijfels
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief