Hartkloppingen, overslagen, en druk op de borst

  • #1

    Beste lezer,

    Al voor meer dan 2 jaar loop ik rond met nog al een aantal vage klachten. Dit zijn over het algemeen vermoeidheid hartkloppingen, hart overslagen en drukkend gevoel op de borst. En dat al voor iemand van pas 22 jaar...Nu zijn de laatste maanden deze klachten erger geworden en ik ben hier ook al twee keer naar de huisarts geweest. De hele dag heb ik eigenlijk een soort gespannen gevoel op mijn borst, alsof mijn longen steeds niet genoeg gevuld lijken. Daarnaast voel ik heel vaak mijn hart kloppen ook bijvoorbeeld als ik wat dieper in adem. Af en toe slaat mijn hart ook vaak over en voel ik echt een harde bons in mijn borst die soms helemaal doortrekt tot mijn hals/gehemelte. Deze klachten zijn eigenlijk de hele dag vaag aanwezig en soms zijn ze heftiger. Tijdens het sporten heb ik er soms wel en soms niet last van. Wat wel opvalt dat als ik hartloop ik vaker zon kort schok/druk gevoel in de borststreek voel. Dit geeft een soort krampgevoel dat helemaal naar mijn keel/hals trekt. Ik maak me hier echt zorgen over want twee jaar geleden had ik dit nog niet.

    Nu heeft de huisarts al drie keer naar mijn hart/longen geluisterd en heb ik een week lang mijn bloeddruk thuis gemeten. Dit was allemaal in orde (is naar een hart luisteren genoeg om zaken uit te sluiten?). De huisarts legde mij uit dat ik me geen zorgen om mijn hart/longen moet maken omdat dit echt nauwelijks voorkomt op mijn leeftijd samen met mijn levensstijl (ik rook niet, geen overgewicht, eet redelijk gezond).

    Eerst stelde dit mij wel gerust maar de klachten worden als maar erger. Ik had eerst een vermoeden dat het door chronische hyperventilatie zou kunnen komen maar daarvoor ben ik bij een fysiotherapeut geweest en die heeft mij verteld dat mijn ademhaling eigenlijk vrij rustig is (wel wat gespannen). Ik doe nog regelmatig ademhalingsoefeningen maar dit verhelpt de klachten niet. Twee jaar geleden is bij mij ook bloed geprikt op B12, ijzer, Pfeifer, schildklierhormonen, bloedcellen telling en nog meer.  Hier kwam ook niets uit. Ik krijg vaak het advies met stress verminderen (en hier werk ik ook aan) etc maar de stress klachten komen juist meer van deze lichamelijke klachten...

    Herkent iemand dit? En hebben jullie tips/adviezen? Ik weet echt niet meer waar ik moet gaan zoeken en blijf me zorgen maken..... 🙁

    In ieder geval alvast bedankt voor reacties.

     

    Reageer
    #2

    Kijk eens op Sosstraling.nl en vergelijk jouw klachten met die op de site. Ik heb namelijk ook een wat lijkt chronische druk op de borst, soms hartkloppingen(meestal in de avond), altijd het gevoel van vermoeidheid, druk in het hoofd, soms steken, moeite met nadenken, en een hele rits andere klachten die ik heb kunnen toeschrijven aan de blootstelling van de draadloze communicatie velden.

    Reageer
    #4

    Wat je voedingspatroon belangrijk om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegels stabiel blijft. Thee en koffie zonder suiker. Stoffen als histamine en tyramine in de voeding kunnen ontregelend, werken. Ze zorgen voor het vrijmaken van stresshormonen in je lichaam. Uitkijken met toevoegingen als smaakversterker en zoetstoffen. Weet niet of je bij dat sporten ook shakes gebruikt: daar zitten vaak kunstmatige zoetstoffen in. Beter dan een variant zonder suiker.

    Verder kan je nog bepaalde voedingssupplementen nodig hebben. Een kinesioloog of orthomoleculair therapeut zou je kunnen adviseren.

    zou inderdaad wijs omgaan met stralingsbronnen. Smartphone liever niet in je achterzak.  's nachts dat ding uit. Beter geen wifi thuis of anders 's nachts uit enz. Beter ook metaalvrij slapen dus houten bed en een matras zonder metalen erin.

    Reageer
Reageer op: Hartkloppingen, overslagen, en druk op de borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief