Angst voor hartstilstand

 • #1

  Goedenavond, ik ben een vrouw van 40 jaar. Al een tijdje last van vage klachten als vermoeidheid, licht gevoel in hoofd, hartkloppingen en pijn in de borststreek.. Hiervoor heb ik een holterkastje bij de huisarts gekregen. Hier kwam niets bijzonders uit, maar ik had toen ook geen last van de hartkloppingen, wel van de duizeligheid. Nu meet ik sinds een tijdje ook mijn bloeddruk en nu heeft die al 2 keer een onregelmatige hartslag opgemerkt. In de gebruiksaanwijzing staat dat wanneer dit vaak voorkomt je een arts moet raadplegen. Ik weet nu niet zo goed wat ik moet doen. M’n arts denkt dat het spanning is, maar mijn rust hartslag (53/63) en bloeddruk (105/65) zijn juist vrij laag en niet hoog zoals je bij spanning/stress zou verwachten.
  Wat zou u in deze adviseren? Ik wil zelf eigenlijk het liefst naar een cardioloog maar mijn huisarts wil daar niet aan ben ik bang.
  Ik ben zo bang dat omdat er geen echo is gemaakt oid voor bijvoorbeeld een hartstilstand. Dat ze iets over het hoofd zien.

  Reageer
  #2

  Doe om te beginnen eens de test op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer
  #3

  Die heb ik al gedaan en ik weet dat veel klachten ook daardoor kunnen komen maar ik blijf bezorgd omdat hartklachten ook zouden kunnen met mijn klachten.

  Reageer
  #4

  Het lijkt erop dat je toch een angststoornis hebt. Misschien is het dan goed om een verwijzing ter vragen voor een psycholoog. Je hebt een holter onderzoek gehad en daar is verder niets uit gekomen

  Reageer
  #5

  Ik ga al naar een ggz praktijkondersteuner maar ik hou twijfels. Op een holteronderzoek is toch niet altijd alles te zien?

  Reageer
  #6

  Een holteronderzoek geeft vooral dingen aan als boezemfibrilleren en extrasystolen. Hartkloppingen zijn veelal onschuldig, heb ik ook. Maar met een echo wordt ook bekeken hoe het staat met hartkleppen en aangeboren afwijkingen. Toch hebben veel mensen wel iets kleins aan het hart waar verder geen probleem mee is. Ik heb ook een klein lekje in een hartklep, schijnt geen enkel problesm te zijn.

  Hartfalen merk je bv aan erge kortademigheid en hartkloppingen met traplopen. Maar ook dat kan komen door een slecht uithoudingsvermogen en afgenomen spierkracht.

  Desondanks is het mij nog nooit gebeurd dat ik geen verwijzing kreeg bij klachten. Dus als jij die geruststelling nodig hebt (en er niet slechter van wordt als je hoort dat je ook kleine maar normale afwijkingen hebt), vraag je er toch om.

   

  Reageer
  #7

  Hartafwijkingen zijn daarop wel te zien

  Reageer
  #8

  Op een holter zijn andere dingen te zien dan een echo

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Angst voor hartstilstand
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief