Hart stopt ?

  • #1

    Hallo , Ik ben Zotti en af en toe heb ik een gevoel dat mijn hart stopt met slaan en dan weer opstart maar zeer fel , mijn hart slaat dan even niet en dan met een felle bonk komt de volgende hartslag ( dit gebeurd in een tiende van een seconde ofzo ) , het is eng wat is het ?

    Ik heb het maximaal 1 keer per dag en na die '' blokkage " heb ik geen pijn . Het lijkt gewoon dat het hart stopt met slaan en dan fel weer uithaald ?

    Help

    Reageer
    #2

    Hallo Zotti, ik heb dit ook en heb het al drie jaar. Het is bij mij begonnen na een periode van veel stress en spanningen.Ben er ook al vaak mee bij de huisarts geweest en afgelopen december bij een cardioloog. Hier heb ik een hartfilmpje ,echo en holteronderzoek gehad,maar volgens hen kan het geen kwaad. Ik heb het meestal als ik rustig op de bank zit en dan ineens schrik me rot en heb dan gevoel of het hart stopt en dan inderdaad weer met een heel eng gevoel verder gaat. Volgens de huisarts slaat het hart dan twee keer snel achter elkaar en houd daneven in om de volgende slag weer normaal te doen. Wat je dan voelt is dat het hart zich vult met teveel bloed en dit dan uitstoot.Kan geen kwaad zeggen ze,maar ik vind het na drie jaar nog vreselijk eng.Veel sterkte ermee en als je het niet vertrouwd ga er dan mee naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    [b]bianca schrijft:[/b]
    [quote]Hallo Zotti, ik heb dit ook en heb het al drie jaar. Het is bij mij begonnen na een periode van veel stress en spanningen.Ben er ook al vaak mee bij de huisarts geweest en afgelopen december bij een cardioloog. Hier heb ik een hartfilmpje ,echo en holteronderzoek gehad,maar volgens hen kan het geen kwaad. Ik heb het meestal als ik rustig op de bank zit en dan ineens schrik me rot en heb dan gevoel of het hart stopt en dan inderdaad weer met een heel eng gevoel verder gaat. Volgens de huisarts slaat het hart dan twee keer snel achter elkaar en houd daneven in om de volgende slag weer normaal te doen. Wat je dan voelt is dat het hart zich vult met teveel bloed en dit dan uitstoot.Kan geen kwaad zeggen ze,maar ik vind het na drie jaar nog vreselijk eng.Veel sterkte ermee en als je het niet vertrouwd ga er dan mee naar de huisarts.[/quote]Blijkbaar heeft het veel te maken met stress en uitputting

    Bij te weinig slaap treedt dit op of als je echt gestreseerd loopt , moet je hart sneller pompen en zo gebeurd wel iets

    Ondschuldig maar niet ziet zo prettig

    Greetz had even raad gevraagd aan cardioloog

    Reageer
    #4

    ja ik moet wel reageren mijn hart sloeg ook over af en toe met daarna een raar gevoel, en dit al jaren, vanaf 16 jaar ongeveer, nu 67j en na een hartstilstand recentelijk in mei dit jaar zonder schade overleeft, kijk maar bij HARTSTILSTAND vaak zonder aanwijsbare oorzaken,fibrileren kijk ook hier naar. en zorg dat je geen stress hebt .veel beweging etc , ik heb nu een ICD ingeplant gekregen . en medicijn betablokker om hart rustig te houden 53 slagen ong. p/MIN en dit voelt goed let op je bloeddruk wens je veel succes en beterschap maar zoek het wel uit!!!

    Reageer
    #5

    Ik had even een vraagje!!

    Ik ben nu 15 jaar en ik heb ook wel is dat me hart stopt.
    Is dit gevaarlijker bij een jonger iemand of niet?
    Graag hoor ik reactie van u!

    Met vriendelijke groet,

    Iris

    Reageer
    #6

    Ik had het vroeger ook wel eens, maar ik denk dat het toen hyperventilatie was, want volgens de cardioloog had ik een sporthart.

    Reageer
    #7

    Ik heb dit ook regelmatig. Het is net alsof mijn hart 1 slag overslaat, en dan de volgende slag zeer hard bonkt. Soms wel 20 keer per dag (meestal 's avonds)
    Maar onlangs stopte mijn hart ongeveer 3 seconden met slaan, terwijl ik een hartslag had van ongeveer 60/min. Ik voelde een zware druk op m'n borst, en ademhalen ging zeer moeilijk. Het was net alsof mijn long volledig ineengedrukt was. Ik voelde op dat moment ook kriebels in de buik. Net een adrenaline-rush, waarschijnlijk van de schrik.

    Is dit dan het gevoel dat iemand heeft bij een hartaanval? Ik ben uit reflex rechtgesprongen, en heb een harde klap met mijn vuist op mijn borst gegeven. Echt angstaanjagend.

    Reageer
    #8

    Tom, een week geleden is iemand in mijn directe omgeving overleden op 46 jarige leeftijd. Sprong ook op en viel neer, reanimatie mocht niet baten.
    Laat er naar kijken ajb.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    soms wordt ik opeens duizelig

     

    Reageer
    #10

    Stel jezelf gerust en Google op hartoverslagen. Gevoel dat je hart een slag niet slaat maar in werkelijkheid viel die slag wat te vroeg. De volgende slag voelt dan als een hardere slag. Niks ergs. Veroorzaker is veelal stress, angst en hyperventilatie.

    Reageer
    #11

    Hallo allemaal.

    Ik heb gewoon af en toe het idee dat ik dood ga. Ik heb vroeger een angst voor slapen ontwikkeld. Was er vanaf, maar ben bang dat dat terug komt. Of os er iets anders aan de hand?

    Kan iemand mij daarmee helpen??!!

    Reageer
    #12

    de angsten kunnen terug komen. Ga op tijd naar de dokter voor professionele hulp

    Reageer
    #13

    Ik heb dit ook ervaren. Eerst viel het mij op dat mijn hart soms inderdaad een keer een slag skipte. Nu heb ik dit steeds vaker. Het valt mij dan op dat mijn hartslag stopt en ik word dan duizelig, en krijg een raar gevoel in mijn maag (zoals eerder beschreven een soort adrenaline-achtig gevoel, het heeft ook kenmerken van het gevoel van vlinders in de buil hebben, hoewel het overigens alleen net niet zo prettig is. Ik heb tot nu to een keer gehad dat mijn hart leek te stoppen gedurende 5 seconden. Ik stond op, werd super duizelig en begon zwart te zien. Ik was erg bang, ik dacht bijna flauw te vallen/te komen overlijden. Toen kwam mijn hartslag weer terug. Direct met mijn telefoon mijn hartslag gemeten (Galaxy S8 voor het geval u denkt dat dit een onbetrouwbare bron is) en ik zat toen op 160BPM. Langzaam nam het af en trok ik bij. Niet bepaald fijn. Morgen een afspraak staan bij de cardioloog. Ik ben benieuwd!

    Reageer
    #14

    Ook de galaxy S8 is niet betrouwbaar. De app is een prank en zeker niet betrouwbaar

    Reageer
    #15

    Ik heb al bijna 50 jaar last van zgn. hartkloppingen. Dan slaat mijn hart soms 1 slag over, soms 2, soms 3, soms 4 of nog meer. Soms zoveel dat ik gewoon vele seconden lang geen polsslag voel! Ik wordt dan duizelig, kuch dan een keer heel krachtig en dan begint het hart weer te slaan.
    Vaak is de hartslag dan nog een poos erg langzaam, 48 tot 54 slagen p/m.
    Ik merk er soms pas wat van als ik al duizelig aan het worden ben. Maar die kuch, een tip van een arts, werkt gelukkig altijd (tot nu toe).
    3 keer bij cardiologie in het ziekenhuis geweest, en daar hebben ze nooit iets kunnen vinden, ook niet na 24 met een Holter-kastje te hebben gelopen. Zul je net zien dat die ene dag het hart niet één keer overslaat....
    Toen ik er heel erg lang geleden eens mee bij de huisarts kwam en ik vroeg of het kwaad kon, was zijn antwoord "Als je een slecht hart had gehad was je al lang dood geweest."

    Reageer
Reageer op: Hart stopt ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief