Hartkloppingen en benauwdheid bij opstaan

  • #1

    Hallo allemaal,
    Ik ben een man van 21 jaar oud. Zes maanden geleden zijn mijn klachten plots begonnen. Elke keer als ik vanuit een zittende positie zoals een bank of stoel rechtop ga staan krijg ik het direct enorm beauwd. Mijn hartslag stijgt enorm en bonkt zeer hevig. Ook wordt mijn harslag erg onregelmatig en wisseld de frequentie van zeer snel naar heel langzaam. Dit houd voor ongeveer 30 seconden hevig aan. De benauwdheid lijkt heviger naarmate ik langer op de bank of stoel zit. Tijdens het opstaan ervaar ik ook een vreemd gevoel in mijn buik, het is een beetje hetzelfde gevoel als je heel erg schrikt of in een achtbaan zit. Dit gevoel ervaar ik vaak direct na het opstaan waarna de kortademigheid direct volgt. Ik ben hiermee al meerdere keren naar de huisarts geweest maar die verklaren mij elke keer weer gezond, op de ECG is immers niks te zien. Ik heb wel propranolol voorgeschreven gekregen, dit lijkt redelijk goed te helpen, maar ik weet nog steeds niet wat er nou werkelijk aan de hand is. Ik weet dat het nogal vaag is allemaal en een beetje ongewoon. Maar ik hoop dat ik wat meer zekerheid kan krijgen wat het zou kunnen zijn. Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Door plotseling opstaan van liggende of zittende houding, zakt de bloeddruk heel even en dat kan dan klachten geven. Drink je voldoende water?( 1,5 - 2 liter per dag)

    Reageer
Reageer op: Hartkloppingen en benauwdheid bij opstaan


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief