hoge bloeddruk en bijwerkingen medicatie

 • #1

  sinds ong. 15 jaar neem ik Bisoprolol wegens hoge bloeddruk en was hiermee steeds onder controle.  Recent bij mijn nieuwe huisarts (vorige met pensioen) werd reeds meermaals een verhoogde druk gemeten. Hiervoor kreeg ik eerst Amlodipine, dit ben ik gestopt na 14 dagen wegens erge opvliegers en rood/warm aanlopen in het gelaat.  De dokter schreef me dan Co-Bisoprolol voor waarvan ik erge constipatie kreeg.  Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met een bloeddrukverlagend middel op basis van een natuurlijk product.  De lijst van nevenwerkingen van al deze medicaties is zo indrukwekkend lang dat ik graag wil proberen om die bloeddruk op een andere manier naar beneden te krijgen.

  Reactie
  #2

  Bètablokkers en calciumblokkers remmen de aanmaak van melatonine. Ook zorgen medicijnen voor verlies aan vitaminen en mineralen. Ik zou het eerder zoeken in wat doen aan oorzaken, zoals insulineresistentie/metaboolsyndroom, voedingspatroon (tyramine), laaggradige ontstekingen en tekorten aan voedingsstoffen dan aan één vervangend middel. En elke klacht heeft een emotionele achtergrond.

  Reactie
  #3

  Aan de "oorzaken" kan ik niets doen, het gaat om primaire hypertensie waarvan de oorzaak niet gekend is. Men vermoedt dat erfelijkheid een rol speelt en inderdaad, mijn vader had er ook last van. Mijn voedingspatroon is OK en ik gebruik geen extra zout.  Heeft iemand ervaring met een bloeddrukverlagend middel op natuurlijke basis?

   

  Reactie
Reageer op: hoge bloeddruk en bijwerkingen medicatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief