Bijwerkingen hoge bloedruk medicijnen

 • #1

  Ik slik nu al 6 jaar medicijnen tegen hoge bloeddruk , merk ook dat ik erg neerslachtig ben maar ook wat ik ook doe niet kan afvallen , ik woog altijd 55 kg en sinds de medicijnen 65 kg ..wat ik er ook niet af krijg wat ik ook probeer, hebben andere hier ook last van ? Las ook dat dit soort medicijnen dit als bijwerking kan hebben , ook weer lekker tegenstrijdig want te hoog gewicht is weer ricicovol voor je bloeddruk

  Reageer
  #5

  Medicijnen werken nogal ontregelend. Bloeddrukmiddelen werken oa ontregelend op je schildklierhormonen. Ook zorgen medicijnen voor depletie van voedingsstoffen. Een complementair genezer zou je kunnen helpen je lichaam in balans te krijgen.

  Nu deze opmerking laten staan hè?

  Reageer
  #6

  Wat je schrijft klopt gewoon niet @ Catootje. Dat is dan ook de reden waarom ze worden verwijderd.
  Bij iedereen die een medicijn gebruikt komt je steeds weer met hetzelfde verhaal. Je hebt ze helemaal niet nodig. Volgens jou zijn alle aandoeningen op te lossen met voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding en tekorten aan voedingsstoffen. En het alternatieve circuit natuurlijk. Dit is dus doodgewoon onzin. Je beweerd regelmatig dingen waar geen enkel wetenschappelijk onderzoek laat staan bewijs voor is.

  "Medicijnen doen niets aan oorzaken en ondermijnen je gezondheid. Antidepressiva en antipsychotica werken verstorend op je schildklierhormonen. Antidepressiva en benzo’s remmen de aanmaak van melatonine. Medicijnen in het algemeen zorgen ook voor verlies van vitaminen, mineralen en andere stoffen.
  Angst- en paniekklachten kunnen deels ook te maken hebben met je voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding en tekorten aan voedingsstoffen." Geen enkel wetenschappelijk bewijs voor deze beweringen.

  Reageer
  #7

  Als je altijd bloeddrukverlagende medicatie nodig hebt, kan ik me voorstellen dat dit komt doordat het een risico geeft als je stopt.

  Er is wel bekend dat deze medicatie bijwerkingen heeft, zoals veel middelen op de lange duur.

  Het is niet waarschijnlijk dat als je aankomt door bloeddrukmedicatie, je gewicht je bloeddruk verhoogt. Daar slik je dan al medicatie voor.

  Wat ik hoor, is dat het met bloeddrukmedicatie lastig is om in een bepaalde zone te komen met sporten, waarin je af kunt vallen.

  Wat je wel kunt doen, is op internet/bieb opzoeken welk eten bloeddrukverlagend is. Daar kun je je dieet wat op aanpassen. Het is zowel goed voor een stabiele bloeddruk maar mensen vallen er ook vanaf.

  Dat je stemming negatiever wordt, is heel vervelend. Wellicht dat je met beweging die je leuk vindt en eten dat goed voor je bloeddruk is, ook wat indirect aan je stemming doet.
  Het is nl wel bekend dat actieve beweging en goede voeding een effect heeft op stemming.

  Reageer
Reageer op: Bijwerkingen hoge bloedruk medicijnen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief