Hartslag blijft hoog

 • #1

  Ik heb een vraagje, is het normaal dat mijn hartslag na een langere inspanning of na het sporten, voor een lange tijd hoog blijft? Hiermee bedoel ik dan dat een uur na de inspanning m'n hartslag nog rond de 100 slagen kan liggen in rust. Ook als ik voldoende drink erna. Hoe langer en zwaarder de inspanning, hoe langer m'n hart zo actief blijft. Meestal is ie pas terug normaal na een nachtje slapen. Ook is het dan zo dat bij de minste inspanning m'n hartslag terug enorm stijgt, alsof ie op dat moment 'overactief' is.

  Ik moet er wel bij zeggen dat ik al een tijdje vaak moe ben, zowel mentaal als fysiek. Ik heb in het verleden al verschillende hartonderzoeken gehad en hier is niets abnormaal uitgekomen, enkel dat ik soms extrasystolen heb (1-2VES per dag), en een RBTB. Maar volgens de cardioloog kon dit helemaal geen kwaad.

  Ik ben 28 jaar, normale BMI, en leef verder gezond. Aan sport doe ik momenteel niet meer zo vaak (meestal 1x per week) vermits ik het druk heb met m'n werk andere dingen. Heb ook veel aan m'n hoofd.

  Ook wil ik er nog even bij zeggen dat ik vaak een 'afwezig' gevoel heb in m'n hoofd. (derealisatie) Ik ben in het verleden al behandeld geweest voor chronische hyperventilatie, weet niet of dit echt relevant is.

  Reactie
  #2

  Als je hartslag zo lang hoog blijft na inspanning, zegt dat in ieder val iets over je conditie. De chv zou hier een rol kunnen spelen. Dan zou ze nog steeds aanwezig kunnen zijn

  Reactie
  #3

  Dit heeft volgens mij niets te maken met mijn conditie. Vorige week 45 minuutjes gaan fietsen, na 10min was m’n hartslag mooi terug 80-90. Gisteren een paar uurtjes rustig in de bouw gewerkt (vloer gelegd). Hierna weer dat vervelend ‘nerveus’ spanningsgevoel in m’n bovenbuik/hartstreek, en een rusthartslag van 110-120 erna. S avonds moest ik naar een feestje en ook hier bleef m’n hartslag rond de 115 hangen terwijl ik gewoon stil stond. Het is nu pas, de dag erna, dat m’n hartslag terug rustig is. Ik moet wel nog zeggen dat ik een paar zware, vermoeiende dagen achter de rug had. Ik was al heel moe nog voordat ik gisteren in de bouw begon te werken.

  Dit vreemde gevoel in m’n bovenbuik wat ik soms voel na een lange inspanning is echt super irritant. Heb dan ook steeds het gevoel alsof er extrasystolen aankomen.

  Reactie
  #4

  Doe dan toch maar eens de test:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #5

  Score is 56. Niet extreem hoog dus lijkt me..

  Reactie
  #6

  Nou.......de grens ligt bij 42.
  Deze uitslag is dan toch wel duidelijk. Hyperventilatie en dat veroorzaakt ook de klachten

  Reactie
  #7

  Kan dit ook de oorzaak zijn dat ik altijd zo moe ben? Heb dit eigenlijk al anderhalf jaar, met 'betere' en slechtere periodes. Maar de laatste tijd is het weer erg. Ik word al moe wakker en kom de dag ook amper door zonder een powernapje. Ook als ik thuis kom en gegeten heb krijg ik weer een dip. Ik merk ook dat ik weer vaak bleek zie in m'n aangezicht. Heb onlangs bloed laten trekken en hier was wel alles goed.

  Het is gewoon zo dat ik wel veel zin heb om vanalles te doen, maar dat alles me ook zo uitput, ook al is het iets leuk. M'n moeder zegt dat ik moet rusten maar ik vind het niet normaal dat iemand van mijn leeftijd (28) al zoveel rust nodig heeft. Ik zou ook graag terug gaan sporten maar hiervoor ben ik gewoon toe. Ergens heb ik echt schrik dat er iets aan m'n hart scheelt.

  Reactie
  #8

  Wou er nog even aan toevoegen dat ik ook weer last heb van m'n maag. Als ik er lichtje op druk doet het al zeer. Hierdoor heb ik na het eten ook steeds een opgeblazen gevoel, alsof er een 'bubbel' zit ter hoogte van de bovenkant van m'n maag, die tegen m'n middenrif duwt. Overgeven ofzo doe ik niet.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het zijn toch wel klachten die bij chronische hyperventilatie passen

  Reactie
  #10

  Zou deels kunnen. Ik zelf denk dat het komt doordat ik mss wat overspannen ben. Ik heb letterlijk alle symptomen op volgende lijst: https://www.lentis.nl/probleem/overspannen/symptomen-overspannenheid/

  Het is vaak ook zo dat als m'n hart een keer overslaat, ik ofwel net gegeten of gedronken heb. Ofwel ik merk dat ik m'n bovenbuik opspan en m'n adem precies vasthoud of gewoon heel kort en gespannen adem. Zou dit ook m'n klachten kunnen veroorzaken?

  Reactie
  #11

  Dat zou heel goed kunnen

  Reactie
Reageer op: Hartslag blijft hoog
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief