Langdurig verhoogde hartslag na sporten

  • #1

    Hallo allen,

    Het is me opgevallen dat als ik gesport heb ik langdurig een verhoogde hartslag heb. Even een beeld: in ‘volledige’ rust ligt mijn hartslag om en nabij de 60-65 bpm. Stel ik ga vervolgens een halfuur hardlopen met een hartslag van gemiddeld 160 bpm, dan loopt de hartslag de eerste minuten na stoppen weer keurig terug naar onder de 100 slagen, maar vervolgens kan de hartslag nog uren rond de 75-80bpm blijven hangen terwijl ik dan al langer rustig zit. Is dit normaal? Ik voel me nmlk. dan ook erg opgejaagd. Misschien goed om te weten is dat ik wel last van stress heb, maar aan de ene kant zie ik hier niet direct een verband in, aangezien ik s’ochtends wel gewoon in rusthartslag zit.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Er kan geen nadere reden zijn voor het opgejaagde gevoel? Stress of spanningen misschien?
    Doe eens de test op:
    https://www.zorgprofessionaljohn.com/hyperventilatie-test/

    Reageer
    #3

    Hoi John, dank voor je snelle reactie. Ja, het is een feit dat ik met hoge stresshormonen kamp en m’n ademhaling niet lekker loopt i.v.m. een jeugdtrauma omtrent iemand die erg jong kanker kreeg. Sindsdien ben ik een stuk bewuster van mijn gezondheid.

    Laat me de vraag wat concreter maken: stel ik sport niet op een dag, dan, zodra ik rustig ga zitten, zakt mijn hartslag naar mijn rusthartslag van ca. 60-65bpm. Echter, heb ik gesport, dan blijft de hartslag nog uren hangen rond de 75-80bpm. Is dit een normaal verschijnsel? Zelf link ik dit, zoals je misschien kan inschatten, aan een soort vermoeidheid van bijv. kanker. Alvast bedankt.

    Reageer
    #4

    Kanker vind ik wel heel erg ver gezocht. Denk eerder dat er met sporten dus iets mis gaat met je ademhaling. Je gaat denk ik hyperventileren
    Had je de test gedaan die ik stuurde?

    Reageer
    #5

    Hoi John,

    Ja, en de score is overtuigend dat ik hyperventileer. Maar, is het niet normaal dan dat de hartslag licht verhoogd blijft voor een langere tijd na het sporten?

    Reageer
    #6

    Als je hyperventileert is dat normaal

    Reageer
    #7

    Het is niet persé dat ik heel snel ademhaal. Het is meer dat ik heel erg onregelmatig ademhaal omdat ik zelf zegmaar bewust adem. Ook adem ik erg stokkerig en vaak proberen diepe teugen te maken.
    Noem je dit ook chronische hyperventialtie? En heeft u tips om hiervan af te komen?

    Reageer
Reageer op: Langdurig verhoogde hartslag na sporten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief