kloppende handen (hart klopt in vingers)

 • #1

  Ik heb regelmatig last van kloppende vingers, het is net of je hart klopt in je vingers.
  Dit is in beide handen ,maar niet echt pijnlijk, meer irriterend!
  Graag zou ik willen weten of meer mensen hier last van hebben.
  Ik heb ook gehoord dat het een vorm van stress kan zijn.
  Laat het even weten als je dit ook hebt en wat er evt aan te doen is.

  Reageer
  #2

  Hallo!

  Ik wilde even laten weten dat ik hetzelfde probleem heb.
  Ik wil ook graag weten wat eraan scheeltt en wat eraan te doen is.

  Groeten Sjors

  Reageer
  #3

  Ik heb dit ook, maar ook aan mijn voeten, in principe altijd als ik iets vasthoud of ook naar met een vinger aanraak dan voel ik dat kloppen, ook heb ik last van overmatig zweten op handen en voeten en savonds voel/hoor ik die hartslag ook in m'n oren. Julliebtekst is al behoorlijk oud maar als iets wijzer? Ik heb vooral erg kast van het staan op deze voeten (al ruim 6 schat ik zo). Er komt maar geen duidelijkheid. Er word gezegd dat een spier in mijn voet uitgerekt is en daardoor te ver doorzakt maar steunzolen helpen niet en het verklaard niet hetzelfde gevoel in m'n handen. Dan nog hot feet syndrome geen duidelijke oorzaak voor en verklaard niet mijn handen. Dan nog stres, das opzich een goede in combinatie met een slecht zelf bewustzijn maar toch heb ik er op vakantie en hele rustige momenten ook last van. Zomers naar mijn idee meer. Slechte doorbloeding, ja altijd gehad als ik moest fietsen al gauw witte vingertoppen en verkleinde tenen, misschien dat dit het lange termijn gevolg is van die slechte doorbloeding? Niemand neemt het serieus. Iemand die dit herkent?

  Reageer
  #4

  Hallo Gona,

  Ik herken deze klachten. Komen voor een groot gedeelte overeen met mijn klachten waar ook ik ook geen duidelijkheid over krijg. Hoe is het momenteel met jou? Ik zou het graag van je horen!

  Reageer
  #5

  Bij dat soort vage klachten kunnen er soms tekorten spelen. Voor je zenuwstelstel en hele lichaam zijn allerlei stoffen nodig. Denk aan o.a. magnesium, zink, vitamine B/B12 en vitamine D. Niet alle tekorten kan je aantonen in je bloed. Als je nog andere klachten hebt kan dat een indicatie zijn van waar je het probleem moet zoeken.

  Reageer
  #6

  ik heb er sinds kort ook last van

  Reageer
  #7

  Hallo

  Ik heb de zelfde klachten.
  Het gaat samen met verkramte handen.
  En stijve vingers na een poosje klussen.
  Ik heb 13 jaar paroxitine gebruikt en ben nu aan het afbouwen mogelijk heeft dit er ook mee te maken.

  Reageer
  #8

  heb het ook al een half jaar maar zie nog geen benaming hier voor of wat te doen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hoi allemaal,

  mijn bericht van juni 2016 kwam ik tegen omdat ik op op dezelfde term zocht. toevallig is t weer juni maar toch 2 jaar verder.

  geen verbetering. nogsteeds zwetende handen en voeten en geen duidelijkheid. Wat inmiddels ook door een dokter genoemd is is wintertenen. iets met bloedvaatjes ofzo, niets aan te doen. ik weiger echter op 31 jarige leedtijd te accepteren dat ik met deze klachten doormoet..

  Reageer
  #10

  Hay Janssen en anderen,

  Inmiddels weer een jaar of 4 verder. 4 jaar waarin ik geen arts meer benaderd heb net mijn blijvende klachten (laatste keer was het volgens mij wintertenen... En mee leren leven).

  Ik denk zelf ook meer in de richting van een tekort of iets met het zenuwsysteem maar voor dat laatste hebben ze mij wel eens getest met stroomstootjes enzo en dat leverde geen duidelijkheid op toen.

  Bij mij in de familie zit ook nog reuma en sommige oudere tantes hebben van de blauwe paarse voeten. Dan denk ik steeds als ik nou snel uitvindt wat het is hoeft het zo erg niet te worden maar helaas is er hier geen volhardende " dochter House" in de buurt voor zover ik weet en het Nederlandse zorgsysteem is zo doortastend..... ...

  Als iemand het inmiddels opgelost heeft hoor ik het natuurlijk graag. Ik lees het over 2 jaar wel weer dan;).

  Reageer
  #11

  Gona, wat jij beschrijft doet me denken aan etage benen/ symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden. Ik moet wel zeggen ik ben geen arts, dus weet het niet zeker.

  Reageer
  #12

  Ik raad je aan om eens te zoeken naar symptomen van dunnevezelneuropathie. Als je veel symptomen herkent, vraag dan om een verwijzing naar het ziekenhuis in Maastricht. Daar weten ze het meest van deze neurologische spierziekte.

  Reageer
  #13

  Ik kreeg last van kloppende vingers
  toen ik een ernstige bloedarmoede kreeg, daarna was het weer over. Helaas voel ik het nu weer. Ik kan er soms niet door in slaap komen.

  Reageer
Reageer op: kloppende handen (hart klopt in vingers)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief