trillende handen, oorzaak?

 • #1

  Hoi

  ik zit nu al een eindje te sukkelen met een sporadish terugkerend probleem en wil graag weten wat het zou kunnen zijn, en of er nog mensen zijn die dit hebben...

  Het probleem is een trillende hand, steeds mijn rechterhand. Men vingers trillen van links naar rechts en al mijn vingertoppen willen naar elkaar toe trekken. Het doet geen deugd om dit tegen te gaan of men hand open te houden. Het lijkt alsof ik een spasme heb en ondertussen alsof er iemand aan mijn pezen trekt.

  Klinkt dit bekend voor iemand? Zo ja laat het me weten.

  PS: Ik weet dat het niet erg duidelijk zal klinken maar als er maar 1 iets hetzelfde is...

  Reageer
  #2

  dit zou ik toch even aan de huisarts laten zien, nader onderzoek is zeker gewenst.
  Kan een beetje onschuldig, een trillende hand zijn, maar er zijn een aantal aandoeningen waarbij dit ook voorkomt, dus laat het onderzoeken en loop niet door!
  Sterkte Brenda

  Reageer
  #3

  Ik heb ditzelf al enige tijd in lichtere mate, wat vooral erger lijkt te worden als ik weinig slaap, druk ben of koffie drink.

  Wel precies dezelfde symptomen : trillende vingers aan de rechterhand (vooral de pink, ringvingeren middelvinger) die heen en weer bewegen.

  De trilling zelf valt wel mee en is alleen zichtbaar als ik de hand gestrekt houd en is ook redelijk te controleren door erop te concentreren. Ik merk ook dat het gevoel wat blijkbaar hoort bij "restless leg syndrome" hier erg merkbaar is, mogelijk is er een verband.

  Reageer
  #4

  ja, dat is idd zoals je beschrijft. Ik denk niet dat het erg schadelijk is, enkel ongemakkelijk. Dat is de enigste reden dat ik nog niet tot bij de dokter geweest ben. Ik ben gewoon nieuwsgierIG LOL.

  Reageer
  #5

  Tremor is de medische term voor het onwillekeurig beven of trillen van het lichaam. Vaak betreft het de vingers of handen. De meest bekende ziekte die deze bevingen veroorzaakt is de ziekte van Parkinson, maar het is zeker niet de enige mogelijkheid.

  Tremor-achtige symptomen dienen altijd door een arts gezien te worden voor de juiste diagnose en om de oorzaak vast te stellen.

  Reageer
  #6

  Andere voor de hand liggende aandoeningen die een tremor kunnen veroorzaken zijn onder andere: alcohol ontwenningsverschijnselen, schildklier-aandoeningen, syfilis en atrofie van bepaalde hersendelen.

  Ga even naar de huisarts als je last hebt van een tremor en je er zorgen over maakt.

  Reageer
  #7

  Tremoren kunnen ook wijzen op een tekort aan Vitamine B...

  Reageer
  #8

  Cobalamine, ook wel vitamine B12 of extrinsic factor genoemd, kan inderdaad helpen bij het verlichten van tremoren. Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel. Het zit o.a. in melk, yogert, rundvlees, kabeljauw en eieren.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo,
  gisteren Bad ik ook plots een rechterhand die trilde.
  Ik gebruik ASCAl 100 ml en Ramipril 1/2 ml en samvistine 5 ml
  Most ik mij zorgen maken?

  Reageer
  #10

  Dat kan wel eens voor komen. Spierspanning kan de oorzaak zijn.
  Ik zie geen link met de medicijnen.

  Reageer
  #11

  ik heb vaak ook trillende vingers en mijn hand ook, met name mijn middelvingers. het is bij allebei mijn handen, maar als ik me er goed op concentreer en mijn hand probeer te relaxen in de lucht lukt het me om het trillen te verminderen. ik dacht eerst dat het te maken had vanwege mijn ADD pillen om mij beter te laten concentreren, want ik weet dat bij veel van die pillen bijwerkingen zitten. ik heb nog niet gelezen of dat ook echt werkelijk een van de bijwerkingen is. maar ik dacht van niet want in de weekenden gebruik ik het niet, maar toch trillen mijn handen. dus ik denk dat het gewoon aan stress ligt, want ik heb het de laatste tijd erg druk.

  Reageer
  #12

  ik heb ook al een poosje last (nou ja niet echt last ) van een
  trillende rechterhand ,als ik hem neerlegt is het weg,en als ik
  me concentreer kan ik het stoppen

  Reageer
  #13

  Nou ik heb het ook meyt me rechter hand ik schrik er elke keer van wat en hzo gebeurt dit is het normaal???

  Reageer
Reageer op: trillende handen, oorzaak?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief