Schokjes / trillingen benen na inspanning

 • #1

  Hallo,

  Als ik een uur stevig doorwandel of lang op de loopband / step sta in de sportschool krijg ik zodra ik stop met lopen kleine schokjes / trillingen in mijn benen. Deze verdwijnen meestel na ongeveer 5 a 10 minuten.

  Weet iemand wat dit zal kunnen zijn?
  (ik ben een vrouw van 25 jaar)

  Groetjes
  Kim

  Reactie
  #2

  Het benigne fasciculatiesyndroom (BFS) is een neurologische stoornis met als belangrijkste kenmerk fasciculaties (spiertrekkingen) in de ledematen. De fasciculaties kunnen zich overal in het lichaam voordoen, maar de armen, benen en voeten zijn de voornaamste plekken waar de fasciculaties plaatsvinden. Zodra de ledemaat waar de fasciculaties zich plaatsvinden bewogen wordt, stoppen de fasciculaties vrijwel meteen, maar beginnen weer zodra de spieren worden ontspannen.
  Bron/Lees verder:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Benigne_fasciculatiesyndroom

  Reactie
  #3

  Badankt voor je antwoord.
  Ik heb het alleen na stevige inspanning 5 tot 10 minuten en daarna verdwijnt het weer. Bij mijn normale dagelijkse bezigheden of 's-nachts heb ik er nooit last van terwijl dit bij het BFS volgens mij wel het geval is?

  Reactie
  #4

  Een spier kan gaan trillen door de inspanning die hij te verwerken krijgt. Waarschijnlijk te lage glycogeenvoorraden. Als je verder voldoende en gezond eet, neem dan voordat je gaat lopen een Dextro Energy, of drink tijdens het lopen wat AA-Drink.

  Groetjes

  Reactie
  #5

  Bedankt voor je reactie ik ga het proberen!

  Reactie
  #6

  Laat je weten of het heeft geholpen?

  Reactie
  #7

  Ik heb precies hetzelfde. En ik heb deze spiertrekjes ook alléén maar na het intensief lopen, nooit na andere soorten sport, zoals zwemmen of dansen. Ik ben ook aan het afvallen; suikers zijn voor mij uit den boze. Ik probeer niet teveel koolhydraten binnen te krijgen. Maar ik heb die spiertrekjes sowieso altijd al gehad na het lopen. Volgens mij is het normaal, maar toch zou ik graag eens weten wat er precies gebeurt in je lichaam als je dat voelt.

  Reactie
  #8

  Je kan trillende handen, vingers,benen hebben door hyperventilatie daarbij kan je ook pijn in de borstkas ervaren dat gaat gepaard met hartkloppingen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik weet wat je bedoelt en ik vroeg me hetzelfde af. Het zijn geen spierschokjes he maar eerder iets in de huid/vetlaag. Heb het alleen aan mijn billen na wandelen/lopen. Ik beeld me graag in dat het vetcelletjes/cellulite is die kapot spatten hahaha. Zo voelt het alleszins wel 😉

  Reactie
  #10

  Ik heb het ook. Van die kleine tikjes/schokjes door bijvoorbeeld je benen na een inspanning. geen idee wat het is.

  Reactie
  #11

  Ik heb dat zelf ook altijd nadat ik gewandeld heb, het voelt alsof er dingen verspringen in mijn onder, bovenbenen en billen het zakt meestal na vijf tot tien minuten weer weg

  Reactie
  #12

  Hallo allemaal! 

  Ik heb precies hetzelfde en vroeg me af of er iemand intussen wat wijzer is geworden over wat dit kan zijn?

  Reactie
  #13

  Ik heb er ook last van. Ik dacht dat het iets met de bloedsomloop te maken had...Ik hoop dat iemand ons kan uitleggen wat het precies is.

  Reactie
  #14

  Het is gewoon de reactie van je spier, die van gespannen toestand overgaat in de ontspannen toestand. Gaat vanzelf over.

  Reactie
  #15

  Ik heb het ook na intensief wandelen. Volgens mij gewoon omdat je bloedsomloop dan goed doorstroomt in je billen en benen. Pas als ik dat soort mini schokjes krijg als ik zit  dan weet ik dat ik voldoende gewandeld heb.

  Reactie
Reageer op: Schokjes / trillingen benen na inspanning
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief