Gebroken of gekneusde voet

  • #1

    Ik ben vanmiddag een stuk van de trap afgegleden, ik ben toen met de binnenkant van mijn rechtervoet heel hard op een buis terech gekomen, dit gaf meteen een hele helse pijn, meteen flinke blauwe plek, heb meteen flink gekoeld en hoog gehouden, na een 1o tal minuten verdween de blauwe plek en kwam er een rode zwelling, lopen ging redelijk goed dus ik dacht ach valt wel mee, maar een uurtje later een tijdje stil gezeten, toen ik weer even stond begon mijn voet flink te kloppen en ik dacht ik kijk er even naar, nou zwelling was er nog steeds maar de rode zwelling was ondertussen rood/blauw/paars geworden, ik ben meteen weer met voet hoog gaan zitten en koelen. Nu heb ik toch wel flink pijn bij lopen en zitten. ik heb contact gehad met hap maar helaas kon ik daar pas om 23.30 terecht en aangezien ik een zoontje heb was dit voor mij niet meer te doen. heb afgesproken om morgenochtend contact op te nemen als de pijn het zelfde of verergert was, ik maak nu toch wel een beetje zorgen! als het gebroken is.. is het dan geen probleem dat ik hiermee wacht tot morgen? ik zal helaas de voet toch moeten belasten want moet toch voor mijn zoontje zorgen.

    Ik slik al 4dagen 3xdaags diclofenac 50mg & extra 2 paracetamol voor een pees &slijmbeurs ontsteking in de schouder. dus ik kan helaas geen extra pijnstilling meer nemen, iemand tips om toch buiten koelen en hooghouden de pijn een beetje te kunnen onderdrukken?

    Groetjes lindsey

    Reageer
    #2

    Het was toch beter geweest als je even was gegaan. Doe dat in ieder geval morgen dan wel...
    Meer dan koelen en hooghouden, kun je er op dit moment niet aan doen.

    Reageer
    #3

    bedankt voor je reactie , het is gelukkig niet dikker geworden of meer pijn, wel was vanmorgen moeilijk om op te staan voet voelde heel stijf aan. Volgens mijn moeder kan ik ook wachten tot morgen omdat het niet verergert is. Of is het waar dat je soms toch wel je voet kan belasten met een breukje? Vrienden van mij hebben dit namelijk gezegt.

    Of kan ik gewoon wachten tot morgen bij eigen huisarts ?

    Reageer
    #4

    Je kunt tot morgen wachten, maar dan moet je de voet zo min mogelijk belasten.

    Reageer
    #5

    Ik denk dat ik toch maar even ga bellen , begint weer een flink kloppend gevoel te geven en soort va warmte/tintelend gevoel.

    Reageer
    #6

    hoi,

    ik heb ook een ongelukje gehad. Mijn voet is nu helemaal dik en blauw paars. Het lopen is te doen maar doet wel pijn. Verder kan ik mijn 3 kleinste tenen niet buigen, want dan doet het pijn. Ook voel ik een soort knikend of kloppend gevoel in mn voet. Is de kans op een breukje groot?

    Reageer
    #7

    Dat kan alleen maar worden vastgesteld met een röntgenfoto

    Reageer
    #8

    is het verstandig een foto te laten maken, of denk u dat het met goed koelen en hooghouden al beter moet gaan als u mijn verhaal leest. Er is iemand op gesprongen met een voetbalschoen aan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zou er toch een foto van laten maken

    Reageer
    #10

    We zijn naar de huisartsenpost gegaan, daar zijn foto’s gemaakt en toen zijn we doorgestuurd naar de spoedeisendehulp. Betekend dat dat er iets op de foto te zien is. Bijgaand een foto van hoe mijn voet er nu uitziet

    Bijlagen:
    Reageer
    #11

    die vraag kan ik zo helaas ook niet beantwoorden

    Reageer
    #12

    na een paar uurtjes hap bleek het gelukkig toch alleen flink gekneusd te zijn, nu met pootje hoog en toch met en met te belasten, ik ben blij dat het niet gebroken is , als alleenstaande met een zoontje van 5 werd dit toch wel erg lastig.

    Reageer
    #13

    bij mij bleek het dus toch gebroken te zijn.  Ik heb 2 voetwortelbeentjes gebroken waarbij er 1 een beetje verplaatst is. Het is een twijfel geval om het wel of niet te opereren. Nu eerst een week gips, dan kijken hoe het staat en beslissing nemen. En dan sws nog 5-6 weken gips. Voorlopig dus niet het veld op?

    bedankt voor u reactie.

    Reageer
    #14

    Heel veel beterschap!

    Reageer
    #15

    HOI, ik heb een gewicht oo mijn voet laten vallen en mijn voet ziet er precies uit zoals jou foto. Ze zeiden bij mij dat het gekneusd was maar de pijn word steeds erger. Kan ik toch ern breuk of scheurtje hebben?

     

    Reageer
Reageer op: Gebroken of gekneusde voet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief