Magnesium Rare bijwerkingen ?

 • #1

  Beste John.

  Na het nemen van een vitamine D "boost" (60.000 IE) 6 en 4 weken geleden voelde ik me extreem angstig door deze vitamine D. Ik had meerdere paniek aanvallen per dag om eigenlijk niks. Vervolgens begon ik constant op mijn ademhaling te letten als gevolg en hierdoor begon ik te hyperventileren met alle gevolgen van dien.
  Nu heb ik wat onderzoek gedaan en nu blijkt het dat deze bijwerkingen als gevolg kunnen optreden van een Magnesium tekort. Aangezien Vitamine D Magnesium gebruikt om omgezet te worden ofzo ?.
  Dus heb ik besloten een magnesium supplement aan te schaffen van lucovitaal "magnesium citraat" De eerste paar dagen na het nemen van het supplement merkte ik nog niet zoveel behalve dat ik er meer op mijn gemak van werd. Echter probeerde ik na de 3rde dag in plaats van 400mg 600mg, Ik voelde me die avond bijna High Ik had totaal geen motivatie om überhaupt mijn lichaam te bewegen maar heb alsnog slecht geslapen. Ook had ik een extreme brain fog die nog altijd aanwezig is. Wanneer ik het supplement ongeveer een paar uur voor het slapen nam voelde ik snachts in bed ook rare spier trekkingen, "pins en needles" en een algeheel apart gevoel. Dit is ongeveer 5 dagen geleden maar sinds dien word ik elke keer erg moe en zwak als ik magnesium neem. Ik pak nu nog maar 200mg per dag in de ochtend maar ben er de rest van de dag behoorlijk moe van. Nu moet ik wel zeggen dat het de angst en paniek gedeeltelijk wegneemt Ook verminderd de constante hyperventilatie omdat ik rustiger ben.

  De reden dat ik een magnesium tekort had is omdat ik de volgende symptomen had:

  Onrustig gevoel
  neiging tot staren (auto rijden)
  Overgevoelig voor geluid
  duizelig (vooral bij dragen koptelefoon) dan heb ik het gevoel dat ik de controle over mijn evenwicht en ademhaling verlies (meteen paniekerig)
  Angstig
  paniek aanvallen
  hyperventilatie
  Uitputting verschijnselen
  lichte lage rug pijn
  trillend ooglid
  rusteloze benen (vrij extreem)
  willekeurige spier spasme
  gevoelloosheid huid (hele lichaam) (soort leeg gevoel)
  gevoel minder aanwezigheid leden maten
  slechte coordinatie
  hartkloppingen
  hartoverslagen
  oorsuizen

  Nu moet ik zeggen dat veel van deze symptomen minder worden als ik magnesium neem. Bijvoorbeeld De hartkloppingen, oorsuizen, ooglid trillingen, rusteloze benen en angst. Het probleem is echter dat ik nu ook het gevoel heb dat ik raar reageer op magnesium. Ik heb verschillende forums doorzocht en er word gemeld dat als je een tekort hebt aan magnesium dat je rare symptomen kan ervaren als je een supplement neemt maar ik vind dit allemaal maar een beetje vaag en ben bang dat ik iets verkeerd doe.
  Ik ben er natuurlijk van op de hoogte dat dit allemaal heel overdreven klinkt en dat ieder normaal mens het waarschijnlijk weg zet als "angst" maar dat is het niet. Ik ben voordat ik deze Vitamine D boost kreeg nauwelijks angstig geweest en zat lekker in mijn vel, Sporten ging goed en alles in mijn leven viel op zijn plaats... Tot dit grapje.

  Graag advies,

  Mvg,

  Lars.

  Reageer
  #2

  Geen direct antwoord op de vraag,maar was er vastgesteld dat je tekorten hebt?
  Want supplementen nemen omdat je hebt gelezen dat je een tekort hebt,is weinig zinvol.
  Je klachten kunnen ook ergens anders door worden veroorzaakt, waardoor de supplementen geen of een onjuist effect hebben.
  Dan is het verstandiger om eerst eens een uitgebreid bloedonderzoek te laten doen en daarna,in overleg met je huisarts, gericht eventuele tekorten aan te gaan vullen.

  Reageer
  #3

  Beste Suzan,

  er is vastgesteld dat ik een vitamine D tekort heb ja, mijn waarde was 32

  Reageer
  #4

  En wie had dan nou vastgesteld dat je een magnesium tekort hebt? Of heb je dat zelf bepaald..

  De klachten die je beschrijft passen bij stress/angst en voor hyperventileren en niet als bijwerking van magnesium

  Reageer
  #5

  Beste John,

  Ik had begrepen dat je niet uit bloed onderzoeken kan aantonen dat je magnesium tekort hebt omdat er maar 1% van ons magnesium in je bloed zit ofzo en dit reguleert je lichaam heel goed. Verder begrijp ik dat deze symptomen voorkomen bij stress en hyperventilatie enzo maar na het nemen van de magnesium merk ik dat ik bijvoorbeeld steeds minder ga hyperventileren. Echter word ik er zo moe en futloos van, Nu moet ik zeggen dat ik recentelijk gestopt ben met het drinken van koffie na 6 jaar flink koffie zuipen. Dit omdat ik merkte dat ik heel onrustig werd van koffie en het elke keer niet zo lekker op mn maag viel.

  In eerste instantie zocht ik ook bijwerkingen van Vitamine D op en vond niks... later kwam ik er achter dat Vitamine D je magnesium kan uitputten, ook waren er verschillende mensen op forums die het zelfde probleem hadden als ik. Wat ik me eigenlijk af vraag is of deze symptomen zich kunnen voordoen omdat ik een tekort heb ik Vitamine D en mogelijk Magnesium. En dat dit gewoon de reactie is van mijn lichaam, zou dat kunnen ?

  Mvg,

  Lars.

  Reageer
  #6

  Vermoeidheid kan zeker door Vit D tekort komen. Er is een persoon die dat hier telkens propagandeert dat magnesium nodig zou zijn voor de opname van vit D, maar daar is naar mijn weten geen wetenschappelijk bewijs voor.
  Ik ben het niet eens dat het met bloedonderzoek niet zou kunnen worden vastgesteld. dat kan namelijk wel. De referentiewaarde is daarom ook aangepast aan de normale hoeveelheid meetbaar magnesium in het bloed.
  Het stoppen met koffie kan heel ontwenningsverschijnselen geven. Dat geeft ook klachten

  Daarmee zeg ik niet dat je geen magnesiumtekort zou kunnen hebben, maar raad je wel aan de aanbevolen hoeveelheid supplement NIET te overschrijden.

  Reageer
  #9

  Beste John,

  Ik heb net 2x een bericht proberen toe te voegen met de bronnen (links) dat magnesium nodig is om Vitamine D te gebruiken. Ik weet natuurlijk niet of dit correcte info is, u bent de dokter maar goed deze informatie kwam ik tegen op meerdere bronnen dus vandaar. Nog een reden waarom ik een Magnesium tekort eventueel logisch zou vinden is omdat ik ook veel intensief sport.

  Verder ga ik dan zeker een test magnesium aanvragen en eventueel nog potassium.

  Weet u toevallig hoe lang afkick symptomen van koffie duren na zo lang koffie te drinken ? Ik dronk ongeveer 5-6 jaar elke dag 5 kopjes koffie en vroeger ook veel energy drank. Gelukkig doe ik dat al lang niet meer.

  Mvg,

  Lars.

  Reageer
  #10

  Kan wel 2-3 weken duren

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #11

  Maar is er ook de mogelijkheid dat als je een tekort hebt in een stof zoals Magnesium dat als je dan supplementen gaat nemen het raar aan kan voelen ofzo ?

  Reageer
  #12

  Zeer onwaarschijnlijk

  Reageer
  #13

  Het ding is nu bijvoorbeeld dat ik net mn dosis magnesium genomen heb ongeveer 2 uur geleden en 1 uur later voel ik me heel relaxed, slaperig en slapjes maar op een soort fijne manier al mijn spieren zijn ontspannen. Zou best een placebo kunnen zijn maar zo voelt het niet.

  Reageer
  #14

  dat komt beslist niet van de magnesium.

  Reageer
  #15

  dit is de lijst van ingrediënten
  samenstelling / ingrediënten
  Ingrediënten: Vulmiddel (Cellulose), Magnesium, Bindmiddelen (Maltodextrine, Hydroxypropylcellulose), Verdikkingsmiddel (Maïszetmeel), Coating (HPMC), Antiklontermiddelen (Katoenzaadolie, Stearinezuur).
  zou een van deze middelen het kunnen veroorzaken ? of gewoon een placebo ?

  Reageer
  #16

  Daar zal het niet van zijn

  Reageer
  #17

  Zo'n dosis vitamine D is nogal hoog.  Werkt verhogend op je calciumspiegel. Heb ook zoiets gehad toen ik wat teveel gebruikte. Magnesium is inderdaad belangrijk. Magnesiumcitraat is op zich prima. Maltodextrose wat erin zit kan klachten geven. Als je magnesiumpoeder gebruik heb je geen meuk erin. Gebruik zelf magnesiumbisglycinaat. Belangrijk bij gebruik van vitamine D is om naast voldoende magnesium te zorgen voor voldoende inname van vitamine A en K, waardoor de calcium op de juiste plekken komt.

  Een natuurgenezer kan met bepaalde methoden als electro-acupunctuur testen wat jouw lichaam nodig heeft en ook kijken naar bijvoorbeeld voedingspatroon.  Kan ook zijn dat je bijvoorbeeld bepaalde celzouten nodig hebt.

  Al jou klachten kunnen met diverse oorzaken te maken hebben. Niet alleen magnesium en vitamine D maar bijvoorbeeld ook schildklierwerking en voldoende inname van taurine. Zoek maar eens wat op over krampen en taurine en bepaalde neurotransmitters.

  Reageer
Reageer op: Magnesium Rare bijwerkingen ?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief