Bijwerkingen van magnesium?

  • #1

    Mijn vrouw is een paar dagen geleden magnesiumtabletten gaan slikken om rustiger te kunnen slapen.
    Nu kreeg ze plotseling op beide voeten een pijnlijke opgezwollen plek. Het leek een spier, maar dat weet ik niet zeker. Daarnaast waren haar benen heel vermoeid. Vanacht had ze plotseling een bloedneus (wat ze nooit heeft) en werd ze heel duizelig.
    Ik las dat magnesium een bloedverdunnende werking heeft, dus dat kan de bloedneus (en ook de duizeligheid??) verklaren. Maar ik zie geen verband met de voeten en de benen. Kan iemand ons helpen?

    Reageer
    #2

    Het zouden vreemde bijwerkingen zijn.
    Kun je me met merk en de dosering doorgeven?

    Reageer
    #3

    Ze heeft de tabletten van iemand gekregen in een zakje. Het merk is dus niet echt bekend. Na het e.e.a. te lezen op internet komen we er nu achter dat mijn vrouw waarschijnlijk al heel lang magnesiumtekort heeft, gezien de klachten die ze heeft. Misschien moet haar lichaam wennen aan de dosis magnesium die ze nu binnen krijgt?

    Reageer
    #4

    [quote]Ze heeft de tabletten van iemand gekregen in een zakje[/quote]Niet erg verstandig. Je weet zo dus niet wat er precies in zit.
    Ga naar de huisarts en laat bloed prikken. Het kan ook een vitamine B12 tekort zijn. Als de pillen uit het zakje gewoon een magnesium supplement is zou dat geen vervelende bijwerkingen moeten hebben

    Reageer
    #5

    Wellicht magnesium gaan smeren in plaats van slikken? Dan hoeft het niet eerst door de maag en de opname via de huid is vele malen efficienter.

    Reageer
    #6

    Kan je ook maagpijn krijgen van het slikken van magnesium tabletten?

    Ik vind ze wel erg groot maar bij de bijsluiter staat dat je ze in het geheel moet doorslikken.

    Wie heeft hier ervaring mee?

    Reageer
    #7

    Daar kun je maagklachten van krijgen en dat ligt er dan niet aan, dat de pillen groot zijn.

    Reageer
Reageer op: Bijwerkingen van magnesium?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief