Vegetariër met ondergewicht

 • #1

  Ik ken iemand die altijd al erg dun is geweest en nu ondergewicht heeft (een te laag BMI). Je kunt het ook goed aan diegene zien. Diegene is nu vegetarisch gaan eten en na een tijd zelfs ook veganistisch. Ik vind dat een onverstandige keus ook al begrijp ik de beweegredenen. Zelf ziet hij/zij het probleem niet en denkt goed bezig te zijn. Ik vind het moeilijk erover te beginnen omdat er dan een discussie ontstaan. Normaal zou je bij ondergewicht iemand aanraden wat extra's te eten (wel gezond natuurlijk) en ook JUIST eieren, kaas, kipfilet, roomboter. enz. Moet ik de discussie aangaan en zo ja, waar kan ik hier goede informatie over vinden? Ik wil niet dat er gezondheidsproblemen ontstaan en dat ik dan niks gezegd heb. In principe is deze persoon goed en gezond bezig, maar hij/zij houd de richtlijnen voor gezonde mensen aan en niet voor mensen met overgewicht.

  Reageer
  #2

  Hij/zij zou eerst eens naar de huisarts moeten gaan met ondergewicht. Misschien is er meer aan de hand dan je denkt. Een eetstoornis wellicht

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reactie, John! Wat als diegene al bij de huisarts is geweest en er is verder geen onderzoek aangevraagd omdat de huisarts het probleem niet ziet en/of diegene heeft de huisarts gerustgesteld met dat hij/zij goed eet (wat volgens mij ook het geval is)? (Ik denk niet dat er sprake is van anorexia)

  Reageer
  #4

  tja..... dan wordt het moeilijk. Ik vrees alleen dat diegene niet helemaal de waarheid spreekt.

  Reageer
  #5

  Je zou het kunnen hebben over bepaalde aspecten van vegetarische voeding. het beste is als diegene zichzelf ervan bewust wordt. Bepaalde vegetarische voedingsmiddelen kunnen ontregelend werken op je schildklierhormonen. Zelf viel ik af door onder andere soja maar ook andere producten. Ook kan vegetarische voeding zorgen voor tekorten aan bepaalde voedingsstoffen.

  Reageer
Reageer op: Vegetariër met ondergewicht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief