Gezondheidsklachten langdurige uitdroging

 • #1

  Goededag!

  In 2010 zat ik in een stressvolle periode door relatieproblemen, waardoor ik mijn voedingspatroon enorm heb verwaarloosd. Ik kreeg enorme haarproblemen (heb altijd volle bos met dikke krullen gehad), zoals haaruitval, dun haar, enorme jeuk en schilfers. De jaren daar op volgend kreeg ik steeds meer lichamelijke klachten; sinds ongeveer 2012 heb ik altijd een enorme anale jeuk gehad, en het gevoel alsof mijn endeldarm was gezakt. Een aantal jaren daarna kreeg ik er tinnutus bij (piep in de oren), en sinds afgelopen jaar oogklachten zoals lichtbollen en heel veel floaters (draadjes).
  Verder was ik totaal niet vooruit te branden en voelde ik me onrustig, uitgeput, met snelle hartslag, bleek gelaat en het gevoel dat het zo maar eens afgelopen zou kunnen zijn als het zo door zou gaan.

  Ik heb verschillende onderzoeken gehad: darmonderzoek, KNO-arts (scans), allergie testen, bloed testen, etc, etc, maar altijd zonder bevredigend resultaat.

  Nu, nota bene vlak voor mijn verjaardag, wat ik als het beste cadeau ooit beschouw, ben ik sinds ongeveer een week (op aandringen van mijn vriendin), veel water gaan drinken. Eigenlijk zolang ik me kan herinneren heb ik nooit echt veel gedronken, misschien 1 groot glas per dag...
  En er gebeuren op dit moment wonderbaarlijke dingen met mijn lichaam.

  De afgelopen 10 jaar leek mijn haar met groeien gestopt te zijn, en er was geen krul te bekennen. Het stond bijna statisch recht overeind. Maar nu, na een week hydrateren, heb ik opeens mijn volle bos krullen terug, het jeukt niet, en is in 1 week tijd al meer gegroeid dan dat het normaal in 6 maanden zou doen.

  De anale jeuk is vele malen minder, en het gevoel dat mijn endeldarm verzakt was is verdwenen. Wellicht door vocht inname dat ik geen last meer heb van constipatie, en de druk die dat veroorzaakt op mijn rectum.

  Overall voel ik me veel gelukkiger, relaxter, zit lekkerder in mijn vel, sta fit op, etc, etc. en dan zit ik pas op 1 week.
  Ik ben overigens ook bewust van placebo effecten van bepaalde gewoonte-aanpassingen, maar het lijkt me in dit geval heel waarschijnlijk dat ik jaren lang gewoon een tekort aan vocht heb gehad.

  Nu vraag ik me alleen af wat verstandig is om te doen; ik drink nu sinds een week zo'n 3 liter water per dag, en moet uiteraard vaak plassen. Is het verstandig om steeds kleine beetjes te drinken zodat mijn lichaam dit beetje bij beetje opneemt?, of maakt dat niet uit?
  En is het drinken van water (ik drink het met een citroenschijfje er in, en sochtends een theelepel zuiveringszout) genoeg om mijn lichaam te laten herstellen? Of kunnen andere producten helpen?

  Ik hoor het graag.

  Reactie
  #2

  Ik neem aan dat je de 3 liter water verdeeld over de dag drinkt. Dat is dan goed. Alleen met het zuiveringszout moet je voorzichtiger zijn. Dagelijks gebruik is niet goed

  Reactie
Reageer op: Gezondheidsklachten langdurige uitdroging
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief