Creatine gebruik

  • #1

    Beste dokters, ik sport sinds een korte tijd heel veel en ik ben van plan om creatine te gebruiken. Nou ben ik geboren met twee te kleine nieren en heb ik gelezen op het internet dat uit onderzoek is gebleken dat langdurig creatine-gebruik geen nadelige gevolgen kan hebben op de nieren. Nou kan ik nergens vinden of het wel een nadelig effect heeft als je te kleine nieren hebt zoals ik. Ik gebruik ook medicijnen zoals ijzertabletten, calciumtabletten, en vitamines. (Ik weet uit mijn hoofd niet precies welke vitamines dit zijn. Ik zie graag een antwoord tegemoed. Alvast bedankt.

     

    Groetjes Bas

    Reageer
    #2

    Ik kan die vraag helaas zo ook niet beantwoorden. Dat zou je met je huisarts moeten bespreken

    Reageer
    #3

    Ik zou wel onderscheid maken tussen medicijnen en voedingssupplementen. Medicijnen zorgen juist voor verlies aan voedingsstoffen, doordat ze de opname verminderen of zorgen voor een verhoogde uitscheiding ervan.

    Wat je voedingssupplementen betreft misschien ook eens advies vragen aan een orthomoleculair therapeut. Stoffen kunnen elkaar bijvoorbeeld tegenwerken. Zo kan je calcium en ijzer beter niet samen innemen. De opname van ijzer wordt verbeterd door magnesium, vitamine B en C, lysine, taurine en molybdeen. De opname wordt verminderd door calcium (zuivel), cafeïne en fytinezuur. Creatine is een natuurlijke stof, die ook in vlees voorkomt. Ik zou me wel houden aan de aanbevolen dosering.

    Reageer
Reageer op: Creatine gebruik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief