Eet ik wel gezond?

  • #1

    Ik houd niet echt van aardappels, maar meer van gewokte groenten enzovoort. Dan snijd ik bijvoorbeeld voor de basis voor 2 personen een hele paprika, een grote ui, 2 teentjes knoflook en een halve of hele courgette (ligt aan de grootte) en meestal een halve cayennepeper/andere peper. Dan doe ik er de ene keer tomaten bij, of kidneybonen en mais, of gekookte broccoli erdoor of spinazie. Dit verwerk ik dan of in een saus (biologische tomatenpassata) of een andere saus. Daarbij let ik er goed op of er geen E-nummers inzitten. Meestal voeg ik ook biologische kipfilet toe of zalm.
    Ik heb geen idee of ik dan dus gezond bezig ben, ik probeer het wel, maar ik vraag me dan af krijg ik dan wel voldoende vitamines binnen? Of is een gerecht met aardappels, vlees, jus en dan een groente erbij gezonder?

    Reageer
    #2

    Je zou de eetmeter van het voedingscentrum kunnen gebruiken om een goed inzicht te krijgen in wat je eet en drinkt...
    https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/

    Reageer
    #3

    Het beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Ik zou dan nog denken aan iets van rijst of andere granen of volkoren pasta erbij. Eet zelf weleens pasta van peulvruchten. Ik vind boekweit, geen echt graan, ook lekker. Misschien ook wat variëren in de eiwitbron. Witte vis, kabeljauwlever, ander vlees, ei. Verder ligt het dus niet alleen aan die ene maaltijd maar wat je de hele dag door binnenkrijgt.

    Reageer
Reageer op: Eet ik wel gezond?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief