Gezond of niet ?

 • #1

  halo allemaal ik had een vraag over een voeding, meeste kent het waarschijnlijk al, het gaat om Eazie wok.

  af en toe eet ik wok bij de Eazie. Voor mensen die dat niet weten eazie is een restaurant om wok te eten.

  ik eet daar altijd noodless met sate/pindasaus & kipfile erin, daarnaast 5 soorten groenten. Dan neem ik vaak brocoli, babymais, prei etc.

  is dit voeding wel of niet gezond?

  alvast bedankt !!

  Reactie
  #2

  Bijvoeging: dat soorten groente zit gewoon in het wok.

  Reactie
  #3

  Belangrijk voor een evenwichtige maaltijd is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. Wokken lijkt me vrij gezond dus. De noedels misschien wat minder.

  Reactie
  #4

  Noodles zijn sowieso nooit gezond voor je. Het zijn snelle koolhydraten die je dik maken, er zit veel vet en suiker in en daarnaast is het bewezen dat er noodles op de markt zijn waar plastic in zit verwerkt. Er zit ook bijna geen voedingsstoffen in noodles.

  Daarnaast is het vaak zo dat er in een restaurant een grote hoeveelheid boter/olie word gebruikt om iets te bakken wat niet gezond is(tot een bepaalde hoeveelheid is gezond maar hoger niet), tenzij je speciaal vraagt of ze dit niet zullen doen bij jouw gerecht.

  Vaak worden groenten ook op zo'n hoge temperatuur, zo lang gebakken dat er nog minder vitamines in zitten omdat mensen vaak zachtere groenten lekkerder vinden, maar in heel zacht gekookte of gebakken groenten zitten vaak geen vitamine's meer in en juist in wat hardere groenten die niet te lang gebakken of gekookt hebben wel.

  Sat├ęsaus op zich is niet heel ongezond als je het zelf maakt en zelf de hoeveelheid bepaald die je eraan toevoegt, het is vaak de suiker die ze eraan toevoegen die ongezond is. Sat├ęsaus is namelijk puur alleen van water en of boter gemaakt met pinda's(soms pindakaas). Maar om het op smaak te brengen word er vaak veel suiker aan toegevoegd en iets wat het pittig maakt. Dit kan chilisaus zijn(waar ook veel suiker in zit), maar ook sambal, peper of een verse chilipeper. Sambal, peper en verse chilipeper zijn niet ongezond, maar de chilisaus wel.

  Gezonde voeding moet in balans zijn. Veel eiwitten, veel vet, veel vezels, veel suiker en veel koolhydraten combineren niet met elkaar. Deze combinatie maakt je dik. Daarom is het altijd verstandig om een van deze combinaties hieronder te eten:

   

  • Heel veel slome koolhydraten(geen snelle koolhydraten en suikers) en veel vezels en weinig eiwitten en vetten(wel een beetje eiwit en vet, het liefst plantaardig).
  • Heel veel eiwitten, vezels en vetten(liefst plantaardige eiwitten en vetten) en bijna geen koolhydraten(bijna geen snelle en slome koolhydraten inclusief suiker)

   

  Dit betekend dus dat je of wel heel veel groenten en volkorenproducten moet eten en minder vlees en vis(eiwitrijke producten), of juist veel groenten, peulvruchten vis en vlees en weinig volkorenproducten.

   

  Laat frisdranken, fruitsappen, koek, snoep, gebak, lekkernijen, ontbijtgranen, witte meel producten zoals witte pasta, wit brood, producten met veel suiker eiwitten, vet en koolhydraten etc staan.

  Dit is niet gezond! Succes!

   

  Reactie
Reageer op: Gezond of niet ?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief