Wie kan helpen? Gezonder leven

  • #1

    hallo allemaal. Ik ben een jonge dame van 22 jaar en leef al heel lang ongezond om even een beschrijving te geven van mijn levenswijze: ik eet dagelijks pizza of frieten, ik rook veel, en drink enkel ice tea green soms een colatje nooit alcohol. Ik wil heel graag gezonder beginnen leven maar dat is zo moeilijk. Ik hou het meestal een dag of 2 vol en dan val ik in m'n vertrouwde ongezonde leven terug. M'n probleem is ook dat ik niet echt kan koken en dus als ik eens kook het meestal pasta is... ik durf me ook niet wagen aan iets nieuws (faalangst) ik weet ook gewoon niet hoe ik eraan begin... heb ook een gegeneraliseerde angststoornis en door m'n ongezonde levenstijl gaat het alleen maar slechter. heeft iemand tips voor me om het vol te houden en mss wat kooktips? Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Als je niet goed kan koken kan je bijvoorbeeld eens een simpel kookboek voor beginners kopen of lenen van de bieb. Of eens iemand vragen om je te helpen. Het is  niet zo moeilijk maar je moet het even weten. Als je weinig kennissen hebt die zouden kunnen helpen is er misschien een cursus of bijvoorbeeld via zo'n site waar mensen elkaar een handje helpen. Of misschien iets van een maatje dat je bijstaat met je dagelijkse dingen. Aardappels koken is eigenlijk net zo simpel als macaroni. Je hoeft ze niet per se te schillen. Ook zou je de dag kunnen beginnen met wat yoghurt met muesli maar dan wel de variant zonder suiker. Op brood kan je ook groenvoer doen als snoeptomaatjes of komkommer.

    Angsten kunnen ook uitgelokt worden door een slecht eetpatroon, vooral door teveel geraffineerde suikers. Het kan al schelen als je een maaltijdsalade bij je brood eet, om maar wat te noemen. Volkorenmacaroni is ook beter dan van witmeel. En drink eens een kopje (groene) thee zonder suiker.

    Ook tekorten aan stoffen als magnesium, vitamine B en D en omega 3 kunnen angsten versterken. Misschien een paar supplementen maar niet in plaats van goede voeding. bij magnesium is een organische verbinding, dus magnesiumcitraat, -lactaat, -bisglycinaat etc.

    Reageer
Reageer op: Wie kan helpen? Gezonder leven


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief