Vervangen ongezond eten

  • #1

    Hallo,

    Ik wil graag afvallen, maar ik eet best veel.op een dag. Ik neem elke dag wel een zakje chips en 1/2 koeken. Ook drink ik alleen maar Siroop en Frisdrank. Ik wil hiermee stoppen maar het lukt niet. Ik heb vervangend voedsel nodig wat wel lekker is maar niet zo ongezond. Iets wat makkelijk bij de winkel te halen is en niet moeilijke recepten heeft met groenten en bakken etc.

    Ik zou u dus willen vragen mij te vertellen hoe ik deze dingen kan vervangen. Of hoe ik kan voorkomen dat ik ze eet.

     

    Hebben jullie ook nog een goed soort eetschema wat eenvoudig is. Met fruit, brood enz. Geen groenten want ik ben jong en heb geen zin om moeijk dingen te moeten gaan bereiden.

    Ik ben 15, 1.93 en ik weeg 101 kg.

    Reageer
    #2

    Als je deze instelling hebt, kun je dat afvallen wel vergeten.

    Ik heb vervangend voedsel nodig wat wel lekker is,  Iets wat makkelijk bij de winkel te halen is, Geen groenten want ik ben jong

    1 uur sporten per dag zou wel kunnen denk je?

    Stop met snacken en snoepen, drink water ipv frisdrank en siroop en ga 1 uur sporten per dag. Je zult er zelf toch wat voor over moeten hebben

    Reageer
    #3

    Zorgen dat je dingen eet die een verzadigd gevoel geven. Dus bij de hoofdmaaltijden verstandig eten met voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Dus zilvervliesrijst in plaats van witte rijst. Als je vijftien bent woon je waarschijnlijk bij je ouders of in een andere gezinssituatie dus dan krijg je als het goed is ook groente. Gewoon opeten dus.
    En voor je drinken een bakje groene thee, eventueel met een smaakje. Of rooibosthee.
    Voor tussendoor kan je bijv speltwafels met zaden eten. Daar zitten veel eiwitten in. Ook kan je een bakje yoghurt met suikervrije muesli nemen. Of bijvoorbeeld suikervrije haverflakes, die vind je bij de Plus of Ekoplaza. Of rijstwafels met gezond beleg. Bijv met hummus en snoeptomaatjes of komkommer. Zelf gebruik ik vaak edelgistvlokken, daarin zit naast eiwit onder andere chroom, wat belangrijk is voor je bloedsuikerspiegel.
    En ook eens kijken waarom je zo'n behoefte aan zoetigheid hebt. En andere dingen doen dan voor de buis hangen. Als je je leeg voelt van binnen ga je eerder snaaien.

    Reageer
    #4

    Iets simpels dat heel gezond is ? Niet zo moeilijk !

    In diezelfde supermarkt , die jou die chips enzo verkoopt, is vast ook wel dit te vinden:

    *magere yoghurt

    *bevroren fruit ( zoals frambozen en blauwe bessen, bramen en cranberries)

    * oergranen (van het bekende merk dat ook pap maakt)

    *griekse yoghurt

    *pompoenpitten

    *griesmeel of haver of gortepap (de laatste als je smaakpapillen lef hebben!)

    Doe al die dingen in beetjes bij elkaar , in een mok. Dus: 1 eetlepel blauwe bes plus 1 eetlepel framboos, plus een eetlepel oergranen. Daar doe je dan een eetlepel pompoenpitten bij.  En van de yoghurt en toetjessoorten zoveel als je lekker vindt. Je kunt het ook afwisselen. Elke dag, ipv chips en koek. Neem het desnoods elke dag náást chips en koek. Je gaat het verschil vanzelf merken en laat de verkeerde dingen, uiteindelijk, vanzelf staan.

    Hartstikke gezond lekker!

    Daarnaast nog een oplossing voor een verfrissend drankje: spa rood, met een cm sap er in.

    Lekker sporten in de week. Prima !

    Succes!

    Reageer
    #5

    Je zegt er niet bij, of je die ongezonde dingen vooral tussen lessen door eet? In vrije uren op school?

    In elk geval: wat dacht je van een banaan kopen? Of een bakje kant en klare yoghurt?

    Ook te koop: kant en klare bakjes schoongemaakt vers fruit. Als je meer voor hartig gaat: bij de appie een bakje 'dolmades' kopen. Dat zijn druivenbladeren , gevuld met rijst. Erg lekker en super gezond. Die liggen in een plastic bakje bij de verse kaas afdeling.

    Drinken kun je ook al in allerlei smaakjes water kopen. Met verse blaadjes munt erin, of avocado en spinazie zelfs. Snelle gezonde afwisseling genoeg dus!

    Dat zijn nog maar een paar dingetjes die je snel kunt halen, gezond zijn, en zelfs passen als je dat in een tussenuur op school wil doen! Ga ervoor zou ik zeggen.

    Reageer
    #6

    Als je geen notenallergie hebt en je tanden niet afbreken: eet dan ook eens ongezouten noten.

    Een handvol. Niet meer. Zitten veel calorieën in, maar ook heel veel gezonde stoffen die het lichaam nodig heeft. Daarnaast kun je string cheese eten met zo'n bakje smeerkaas ernaast.

    Gewoon de dingen die hierboven ook vermeld staan, ipv de ongezonde dingen die je nu pakt. Vervangen doe je het beste door steeds 1 ding tegelijk te vervangen. Week volhouden, tweede ding vervangen. Eerste zo laten uiteraard. Groet.

    Reageer
Reageer op: Vervangen ongezond eten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief