Maagverkleining maar geen bewijs dieet

 • #1

  Hi allen,

  Al een lange tijd zit ik na te denken over een maagverkleining. Doordat ik al sinds kind te zwaar ben heb ik afvallen altijd moeilijk gevonden. Ik heb dit geprobeerd met sporten en gezond eten maar nooit ging er meer dan 10 kilo af. En elke keer kwam het er weer aan.

  Nu heb ik nergens een bewijs dat ik ooit een dieet heb gevolgd. Ik weet dat dit wel nodig is.

  Ik heb een bmi van over de 50 en ben radeloos. De kilos blijven komen en ik krijg het zelf niet voor elkaar.

  Nu is mijn vraag of mijn jaren aan struggelen, sporten en gezond proberen te eten voldoende zal zijn om de operatie te kunnen doen.

  Dank en gr

  Reageer
  #2

  Daar kan alleen de arts/internist je antwoord op geven

  Reageer
  #3

  Gaat niet om zogenaamd gezond eten maar om zorgen voor balans. Gaat om zorgen voor een gezonde darmflora en je hormoonhuishouding in evenwicht brengen. Denk aan oestrogeendominantie en insulineresistentie. Denk ook aan andere factoren als ontgifting van lever en lichaam en het aanpakken van laaggradige ontstekingen. Een orthomoleculair therapeut zou je van advies kunnen voorzien.

  Belangrijk is zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Beter dus ook geen brood als hoofdmoot van de maaltijd. Ook uitkijken met fruit. Beter extra groente eten. Sowieso beter om 2 of 3 keer per dag groente te eten. Ook beter om niet te vaak te eten. Beter 3 of 4 keer per dag en geen 5 of 6 keer.

  Denk ook aan de emotionele achtergronden die het heeft. Wat lichaamsbeweging betreft. Beste is om al voor het ontbijt te bewegen, om de insulinegevoeligheid te verbeteren en sowieso niet te snel na opstaan ontbijten. En ook gedurende de hele dag bewegen. Zet maar eens een muziekje aan en dansen maar. Boodschappen liefst halen met de fiets. Beter de trap dan roltrap of lift. Ommetje maken in de pauze van je werk als dat mogelijk is. Beter een gewone fiets dan een electrische.

  Beter zo min mogelijk tv kijken. Bij tv kijken zit je erg verstard en je gaat eerder snaaien.

  Reageer
  #4

  Ik denk dat je op het verkeerde topic reageert catootje

  Reageer
  #5

  Nee, dit is volstrekt onvoldoende. Je zult eerst ander eetgedrag aan moeten leren waarbij ook aantoonbaar gewichtsvermindering optreedt.
  Een psycholoog en dietist worden hiervoor gebruikt. Soms word je naar een eetstoornissenkliniek doorgestuurd voor diagnostiek en behandeling. Zo'n BMI en blijven aankomen, is immers een signaal dat er iets ernstig verstoord is.

  Reageer
  #6

  Catootje bedoelt het goed maar komt niet verder dan haar standaard antwoord. Tegen iemand met een bmi van 50 zeggen op een gewone ipv electrische fiets te fietsen en zeggen dat je de trap ipv de lift moet nemen terwijl je al buiten adem bent van het lopen getuigd van weinig inzicht en inlevingsvermogen.
  Een psycholoog en diëtist zullen je nooit dot voedingsadvies geven maar aandringen op 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes om je stofwisseling op peil te houden en een hongergevoel te voorkomen. Gewoon 2x per dag fruit want ook voedingsstoffen die daar in zitten zijn nodig.

  Kan je huisarts je helpen? Soms beginnen ze met zo'n hoog bmi als er ernstige gezondheidsproblemen zijn wel met de operatie en daarna een heel intensief psychologisch traject met geregeld behandeling in een eetstoornis kliniek

  Bij Novarum zijn ze gespecialiseerd in behandeling na een maagverkleining

  https://novarum.nl/eetproblemen/eetproblemen-na-maagverkleining/

  Reageer
Reageer op: Maagverkleining maar geen bewijs dieet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief