cambridgedieet

 • #1

  Hoi allemaal. Wie heeft ervaring met het cambridgedieet?

  Reactie
  #2

  Het Cambridge dieet is een controversieel en potentieel gevaarlijk dieet als een methode om snel gewicht te verliezen.

  De kern van het dieet is streng calorie beperking, soms minder dan 400 calorieën per dag. Deskundigen merken op dat bepaalde essentiële nutriënten worden verloren, wat kan leiden tot potentiële problemen zoals hartritmestoornissen. Dit heeft geleid tot een aantal sterfgevallen.

  Reactie
  #3

  Het dieet wat hier genoemt wordt is het cambridgedieet uit Amerika en heeft niets met het cambridge dieet uit Engeland te maken!!!!!!

  Reactie
  #4

  Hallo Marjanne,

  Zag je berichtje op de website staan, en ben benieuwd of je het cambridge idee hebt gevolgd en wat de resulaten zijn.
  Zit er zelf sterk over te denken of het doen.
  Alvast bedankt

  Vriendelijk groet

  Saskia

  Reactie
  #5

  Hallo Marjanne,

  Ik heb het Combridge weight plan gevolgd en ik ben heel erg tevreden over het snelle resultaat.
  Ik ben in totaal 17 kilo afgevallen in 3 maanden.
  Ik moest wel even wennen aan de shakes en de soepen maar omdat het allemaal heerlijke smaken zijn heb ik het goed vol kunnen houden.
  Ik kan alleen maar zeggen probeer het en je zult zelf in no time de kilo's er af zien vliegen.
  Succes!

  Groetjes Nancy

  Reactie
  #6

  Nancy, wil je ook zo eerlijk zijn als je over een jaar nog zwaarder bent geworden dan je nu was? Het is namelijk bekend dat het merendeel van de mensen die dit soort snelle dieten volgen op de langere termijn juist zwaarder kunnen worden omdat de oorzaak van het overgwicht niet wordt aangepakt, meestal een eetverslaving namelijk. Dit wordt trouwens jo-joën genoemd

  Reactie
  #7

  Nancy, 17 kilo in drie maanden? En dat noem jij gezond? Heb je enige idee wat zo snel afvallen aanricht aan hart, spieren en nieren? Gezond afvallen doe je met ongeveer 1,5 kilo per maand. Jij mishandelt je stofwisseling dusdanig dat je lichaam waarschijnlijk reageert met nog meer kilo's als je weer een beetje normaal gaat eten. Levensgevaarlijk!

  Reactie
  #8

  Supergoed gedaan, Nancy! Ook ik ben er 25 kilo mee afgevallen en ben na bijna een jaar nog steeds keurig tussen de 65 en 67 kilo. Heb door het goede op- en afbouwprogramma mijn levensstijl aangepast en voel me fitter dan ooit. Ik begrijp de reacties hier wel, maar weet zeker dat 25 kilo te zwaar nog veel ongezonder is...
  Ik voel me super, ben slanker en ga nooit weer terug naar de 90 kilo.
  Als je te zwaar bent, heb je trouwens heus niet altijd een eetverslaving...
  Ik ben dankbaar dat het cambridgedieet in mijn leven is gekomen!

  Fijn weekend allemaal!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben het eens met John, dit is veel te veel. Ik ben benieuwd hoe zwaar je over anderhalf jaar bent. En ik verwacht eerlijk gezegd dat je flink terug zal gaan jojoën. Maar ik wens je natuurlijk het beste, en daarom zeg ik dit, en ik hoop natuurlijk dat je wel een gezond en prettig gewicht zult houden, al heb ik er dus weinig fiducie in omdat dit soort diëten alleen op korte termijn werkt, en je een slaaf wordt van het dieet in plaats van het eten.

  Reactie
  #10

  Niet aan beginnen; het is een crashdieet met de nodige gevaren!!!

  Reactie
  #11

  Helaas zeer slechte ervaringen ik kreeg er zeer zware huiduitslag van!

  Reactie
  #12

  Ook bijna 20 kilo afgevallen maar inmiddels nu geopereerd aan mijn galblaas .
  Een half jaar met heftige kloiekpijnen rond gelopen
  En weet je.....je bent zo weer op je oude gewicht....ga sporten en gezond eten

  Reactie
  #13

  Hallo allemaal, ik wil iedereen waarschuwen en adviseren om Niet Nooit Never aan Cambridge dieet te beginne. Na 4 weken strikt Cambridge dieet heb ik tijdens mij. Eetweek heftige koliek aanvallen gehad en met de ambulance naar ziekenhuis gebracht. Door cb heb ik 6 galstenen waardoor in heftige koliekpijn heb en zo mijn kleine babies niet kan verzorgen. Heb ook moeten stoppen met werken. Ze gaan mijn galblaas verwijderen en zit momenteel op de wachtlijst voor de operatie. Cambridge dieet kan levensgevaarlijk zijn. Heel mij. Leven is op de kop gezet. Kan mij. Babie geen borstvoeding geven want dan krijg ik druk op buik en zo weer die koliekpijn. Begin er aub Niet aan.

  Reactie
  #14

  Sjee, gewoon jezelf beheersen en minder snoepen en meer bewegen.

  Reactie
  #15

  Het schijnt dat je alleen "koliek aanvallen" (wat je tevens alleen gebruikt bij dieren) alleen krijgt als je in de eetweken en nadien plots weer vet gaat eten.

  Als je je aan de "regeltjes" van dit dieet houd, niks aan de hand. Tevens moet je er wel rekening mee houden dat het een zwaar dieet is waarbij je veel doorzettingvermogen moet hebben.

  Alle voedingsstoffen zitten erin, en ja.. Nadien is er kans op "jo-joën" klopt...

  Maar doordat je zo afgekickt bent van al die troep, kun je er makkelijker van af blijven. Het is dus larie dat je door dit dieet het dubbele weer aankomt nadien..

  Vergeet niet: "ieder pondje komt door't mondje!!"

  Reactie
Reageer op: cambridgedieet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief