Moet ik meer afvallen?

  • #1

    Hoi ik ben een jongen van 19, ongeveer 1.80m en ik weeg zo'n 63kg. Ik wil binnenkort naar de sportschool maar ik weet niet of ik nog moet afvallen om een plattere buik te krijgen. Ik heb op dit moment een buikje maar op mijn armen en benen zit bijna geen vet meer en afvallen lijkt me niet heel goed. Denken jullie dat ik dat buikje weg kan werken in de sportschool door krachttraining of dat ik echt moet gaan afvallen?

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Hey,
    Ik zou zeker niet gaan afvallen, aangezien je gewicht al aan de lage kant is!

    En als je al te weinig weegt én daarnaast ook nog gaat diëten, ga je de calorieën die je eet,gelijk opslaan als reserves,je lichaam gaat in spaarstand. Om niet nog meer gewicht te verliezen.
    En dan ga je ook je eigen spierweefsel verbranden,wat ook erg ongezond is. Trainen heeft dan dus ook geen zin,het werkt eerder averechts.

    Ik zou je aan willen raden eens met een voedings deskundige naar je dieet te kijken. Dan kun je vergelijken wat jij nu eet en wat je lichaam eigenlijk nodig is om op gewicht te blijven en spieren te kunnen kweken in de sportschool.
    Tegenwoordig zit in bijna iedere sportschool wel een lifestyle coach die voedings en trainings advies geeft. Of een trainer die ook verstand van ( sport ) voeding heeft.
    En anders zijn er ook altijd ervaren sporters die hun ervaringen willen delen.

    En nog een tip: als je begint te trainen, zorg voor een goede opbouw. Begin niet in het wilde weg aan gewichten te trekken om gespierd te willen worden. Daar krijg je alleen maar blessures van. Vraag ook daarbij even hulp van een trainer van de sportschool, die kan je een verantwoord schema helpen maken,waarop je voedings behoefte ook weer afgestemd kan worden. Het kost jaren om een mooi gespierd lichaam te krijgen en dat lukt alleen als alle factoren ( training, rust, voeding enz) ook met elkaar in balans zijn.

    Succes!💪
    Groetjes Suzan

    Reageer
    #3

    Erg bedankt voor het advies, ik ben van plan om de eerste 2 maanden in ieder geval aan de slag te gaan met een personal trainer die mij kan helpen. Daar heb ik ook een optie bij om advies over voeding te krijgen en dat lijkt mij inderdaad ook erg handig in mijn geval. Waar ik nu al mee begin is normaal eten; ik at vaak 's ochtends niet en 's middags vergat ik het ook vaak. Wat ik nu doe is dat ik iedere ochtend begin met skyr en fruit om in ieder geval wat binnen te krijgen, 's middags eet ik tegenwoordig ook weer want ik merkte dat ik veel te weinig energie had. Ik hoop dat dit een stap in de goede richting is en dat ik van een personal trainer hulp kan krijgen op het gebied van voeding én training.

    Reageer
    #4

    Hey,

    Dan ben je zeker al een stukje op de goede weg.
    En heel goed dat je idd met een trainer begint! Die kan je in het begin op weg helpen en je kunt dan ook eens in de zoveel maanden samen even evalueren hoe het gaat en wat eventueel zou kunnen aanpassen.
    De meeste personal trainers kunnen je zeker helpen met zowel voeding als training,omdat de juiste voeding gewoon super belangrijk is om goed te kunnen trainen.
    Na bijna 6 jaar samenwonen met een fitness fanaat (die ook trainer is), heb ik dat inmiddels wel geleerd 😉

    Reageer
    #5

    Ik heb nog een laatste vraag 😄 Is het zo dat als je veel krachttraining doet met de juiste voeding dat je vetpercentage omlaag gaat? Of kan dit alleen met cardio? Alvast bedankt!!

    Reageer
    #6

    Je hebt toch helemaal geen vet!!!

    Reageer
    #7

    Nou mijn buik is best wel rond maar voor de rest heel weinig op mijn armen en benen

    Reageer
    #8

    Maar dat hoeft geen vet te zijn

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Belangrijk voor een gezond gewicht en juiste vetpercentage is zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment.  Beter dus iets van een omelet, zelfgemaakte maaltijdsalade of maaltijdsoep, om maar wat voorbeelden te noemen, dan veel brood of pasta. In die Skyr zit dus vrijwel geen vet. Beter bijvoorbeeld volle yoghurt. Sowieso niet teveel zuivel en beter eiwitbronnen afwisselen. Denk bijvoorbeeld ook aan edelgistvlokken. Die helpen je bij je bloedsuikerspiegel. Beter ook matig met fruit.

    Bepaalde voedingssupplementen kunnen meehelpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren.

    Reageer
Reageer op: Moet ik meer afvallen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief