Levensgevaarlijke afslankpillen

  • #1

    De FDA waarschuwt voor 25 levensgevaarlijke Chinese afslankpillen, waarvan de gevaarlijke ingrediënten niet op het etiket stonden. Dergelijke pillen kunnen net zo goed in Europa als in Amerika verkocht worden.

    http://www.kwakzalverij.nl/site/ArticleController.php?iPkArticleId=804

    De Inspectie moet vaker en vooral vlugger waarschuwen voor alle gevaarlijke pillen. Hopelijk begrijpen regering en parlement dan beter dat verder bezuinigen op de Inspectie, de VWA en de douane slecht is voor de volksgezondheid.

    Het is voorlopig maar het veiligste om aan te nemen dat het slikken van Chinese pillen en kruiden Chinese roulette is.

    Reageer
    #2

    Schandalig dat dit in Nederland kan!

    Reageer
    #3

    Bah bah dus het is net zo gevaarlijk als die fatburners,daar krijg je ook hartklachten van,ik vind het een schande dat het hier zo bij de drogist te koop is.

    Reageer
    #4

    Alleen via huisarts of apotheek!

    Afslankpillen worden steeds gevaarlijker, zo blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hierbij gaat het niet alleen om schimmige internetproducten, maar ook om een aantal pillen en capsules die in normale winkels worden verkocht. Ze kunnen hartklachten veroorzaken. Voor wie te zwaar is, heeft het Voedingscentrum handige afvaltips. Als je toch pillen wilt gebruiken om af te vallen, ga dan eerst naar je huisarts of apotheek.

    Of je te zwaar bent, kun je bepalen op twee manieren: door je Body Mass Index (BMI) te berekenen en je middelomtrek te meten. Als daaruit blijkt dat je inderdaad te zwaar bent, kun je op een gezonde manier afvallen met de volgende tips:

    Gevarieerd eten en niet te veel vet, suiker en alcohol nemen. De Schijf van Vijf kan je daarbij helpen. Als je minder calorieën binnenkrijgt dan het lichaam verbruikt, neemt het vetweefsel af.

    Rustig eten en regelmaat aanbrengen in je eetpatroon.

    Meer bewegen.

    Het Voedingscentrum is dus geen voorstander van afslankpillen. Je kent ze wel, de pillen die je met ronkende reclameteksten allerlei moois beloven, zoals vetverbranding en gewichtsverlies. De toevoeging ânatuurlijkâ wekt daarbij vaak de suggestie dat er niets mis kan zijn met deze producten. Maar RIVM-onderzoek heeft aangetoond dat in veel van deze producten gevaarlijke, en soms zelfs verboden stoffen zitten. Hierdoor loop je het risico op bijvoorbeeld hartproblemen. Het gaat hier overigens met nadruk om pillen en -capsules, en niet om poeders waarmee je shakes kunt maken. Als deze poeders de aanduiding âMaaltijdvervangend product voor gewichtsbeheersingâ hebben, zijn ze veilig. Ze voldoen dan aan wettelijke eisen.

    Volgens de onderzoeker van het RIVM zijn de afslankpillen niet alleen verkrijgbaar op duistere internetsites of in winkeltjes in achterafstraatjes, maar ook in gangbare winkels. Daarom adviseert het Voedingscentrum mensen die toch graag pillen of capsules willen gebruiken om af te vallen, eerst langs de huisarts of de apotheek te gaan.

    Reageer
Reageer op: Levensgevaarlijke afslankpillen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief