Afvallen

 • #1

  Ik ben de afgelopen 5 weken van 82 naar 76.6 kilo gegaan. Maar nu hang ik al een week stil. Ik doe niet aan crashen. Gewoon gezond eten en in de avond een uur wandelen. Hoe kan de stilstand komen?  En moet ik nu dan toch minder gaan eten.

  Reageer
  #2

  Het is een normaal verschijnsel. Gewoon doorgaan met wat je doet

  Reageer
  #3

  Zolang je niet teveel eet moet je zeker niet minder gaan eten. Je lichaam heeft voldoende energie nodig om de verbranding op peil te houden

  Reageer
  #4

  Het gaat niet om minder eten maar onder andere om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en zorgen voor niet teveel insulinepieken. Beste is daarom zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Zorgen voor voldoende groenvoer. Regelmatig eten maar niet te vaak. Lichaamsbeweging vóór het ontbijt zet je vetverbranding aan.

  Bepaalde voedingssupplementen kunnen helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren maar vraag advies. Edelgistvlokken kunnen ook helpen bij je bloedsuikerspiegel.

  Als je hormoonhuishouding ontregeld is, misschien je schildklier, is het zaak om die te normaliseren. Dan kan een natuurgenezer advies vragen.

  Reageer
  #5

  Een stilstand in gewichtsverlies is heel normaal. Je bereikt pas een 'plateau' wanneer je 1 tot 2 maanden niks afvalt terwijl je toch dieet. Gewoon doorgaan met wat je doet en zeker niet de kcal verder naar beneden brengen! Dit kan namelijk leiden tot een vertraagd metabolisme (ook al zijn hier geen eenduidige onderzoeksresultaten van)

  Reageer
  #6

  Thanx allemaal. Ik zit ondertussen op de 76.0 kg. Het gaat vooruit maar heel langzaam. Hopelijk versneld het nog eens. Maar ben niet ontevreden. Eet gewoon gezond. Geen ongezonde dingen en met regelmaat. Het komt vast een keer goed.

   

  Reageer
Reageer op: Afvallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief