Buikpijn en afvallen

 • #1

  hallo,

  sinds 1 januari ben ik aan het afvallen. Dit gaat prima en val ongeveer 400-500 gram in de week af. Door gezond eten en daarbij elke dag wandelen. Sinds een week heb ik veel last van mijn darmen en regelmatig buikpijn. Mijn ontlasting is vanaf deze week ook een beetje anders dan normaal. Nu is mijn ontlastingspatroon altijd wel apart door pds. Wat kan die buikpijn zijn?

  Reageer
  #2

  Weet niet hoe je probeert af te vallen. Minder eten is meestal niet de juiste manier. Belangrijker is om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je vet in plaats van koolhydraten gaat verbranden. Zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zorgt voor en langzamere opname van de suikers en stabielere bloedsuikerspiegel. Matig met snelle suikers. Geraffineerde suikers beter laten staan. Bepaalde voedingssupplementen kunnen meehelpen de insulinegevoeligheid te verbeteren.

  Wat vezels betreft vooral denken aan oplosbare vezels, die je darmen niet prikkelen. Een natuurgenezer zou je verder kunnen adviseren voor wat betreft je darmen.

  Reageer
Reageer op: Buikpijn en afvallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief