pijn en afvallen

  • #1

    Ik ga het hier maar eens proberen, misschien dat iemand mij kan helpen.

    In november ben ik ziek geworden, had buikpijn. Op de HAP en later SEH werd gedacht aan een blindedarm ontsteking. Mijn ontstekingswaardes waren ook te hoog. Op de echo was echter niets te zien. Werd na 2 uur naar huis gestuurd en moest me de volgende dag om 9 uur weer melden op de SEH voor verder onderzoek. Hier kwam niets uit en werd weer naar huis gestuurd. Heb in de daarop volgende 3 maanden verschillende onderzoeken gehad: 2 keer bloedprikken (ontstekingswaardes zijn te hoog), ct-scan bovenbuik (is niets op te zien), echo bovenbuik (is niets op te zien), ontlasting nagekeken op salmonella (was ook goed). Werd door de MDL-arts na het laatste onderzoek naar huis gestuurd met de mededeling dat het PDS is en dat is het.

    Ondertussen zijn we 6 maanden verder, heb ik nog steeds dagelijks buikpijn (thv maag en navel), heb ik verhoging/koort, ben ik moe en ben ik 23kg afgevallen en weet ik niet meer wat ik moet doen. Mijn ontlasting is goed alleen is hij brijerig en okerkleurig.

    Er is niets veranderd aan mijn eetpatroon. Ik kan vandaag iets eten en nergens last van hebben en morgen hetzelfde eten en vergaan van de pijn. Ik mocht een nieuwe afspraak maken als de pijn erger zou worden, dat is hij niet. Maar hij is ook niet weg...

    Reageer
    #2

    De diagnose PDS mag alleen worden gesteld als alle andere oorzaken zijn uitgesloten. Nu lees ik wel over onderzoeken bovenbuik, maar niet over onderzoeken onderbuik. Heb je nooit een darmonderzoek gehad? Is de ontstekingswaarde nog steeds te hoog? en de leverwaarden zijn die normaal? Wat voor pijn is het? Ook kramp? Staat het in verband met ontlasting? Ben je misselijk, heb je warmte flushes?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Hoi Brenda,

    Je klachten (koorts, pijn en > ontstekingswaardes) komen sterk overeen met klachten die horen bij de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa. Dat zijn chronische ontstekingen van de dunne- en dikkedarm.

    Met de juiste medicatie en voedingspatroon erg goed met te leven. Dus wees niet meteen ongerust van mijn reactie. Ik ben dan ook geen arts maar heb zelf al ruim 20 jaar de ziekte van Crohn...

    Voor meer informatie:
    http://www.crohn.nl/
    http://www.crohn-colitis.nl/crohn/colitis-ulcerosa

    Hoop dat je hier iets aan hebt.

    Groet,

    Dennis.

    Reageer
    #4

    Mijn bericht is een reactie aan Radeloos ๐Ÿ™‚

    Excus Brenda!

    Dennis

    Reageer
    #5

    Hoi Brenda,
    bedankt voor je reactie.
    Ik heb geen onderzoek van de onderbuik gehad (enkel heb stukje darm wat vanuit de maag te onderzoeken is). Mijn ontstekingswaardes zijn te hoog, maar niet zo hoog dat de arts ervan schrikt. Hoe mijn leverwaardes zijn weet ik niet, is een half jaar geleden nagekeken en toen was er niets verontrustends te zien. Krampen heb ik niet, meer pijn aanvallen in de vorm van steken. Alsof er met een mes in mijn maag wordt gestoken. Misselijk was ik wel in het begin, nu niet meer. Warmte flushes heb ik last van als ik actief bezig ben. Dan kan ik vanuit het niets een aanval krijgen terwijl er niets mis is met mijn conditie. Ik kan dagelijks naar de wc, hier is niets mis mee behalve de kleur en samensteling. (er zit soms onverteerd voedsel in en de kleur is okerkleurig)

    Hoi Denis,
    jij ook bedankt voor je reactie, ik heb zelf ook aan crohn zitten denken. Vind het alleen apart dat mijn huisarts en de internist hier niets over gezegd hebben. Die hebben het alleen over pds, zonder naar mijn darmen te hebben gekeken.

    Misschien dat het verstandig is om nog een keer een bloedonderzoek te vragen?

    Reageer
    #6

    Zie het even een paar weken aan. Klaarblijkelijk is de ernst van de klachten dermate dat de huisarts niet verontrust is. Neem maatregelen die gelden bij PDS en dat lijkt momenteel meer dan voldoende voor jouw vervelende buikklachten. Trouwens, een ontspannen en evenwichtig leven helpt ook veel bij jouw problemen met de darmen. Hoe drukkerje je blijft maken, tegen de mening van de huisarts in, des te meer klachten krijg je met de buik. PDS komt veel en vaak voor en je kunt er heel veel zelf aan doen, en medicatie is helemaal niet nodig.

    Reageer
    #7

    Dank je wel Saskia voor je reaktie. Wat versta jij onder even? Ben al vanaf november aan het afvallen...
    Heb geen last van stress, werk wel gewoon maar heb geen stresvole baan.

    Reageer
    #8

    Hoeveel ben je afgevallen in deze 7 maanden?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Thijs 23kg

    Reageer
    #10

    Had u ernstig overgewicht? Wat is uw huidige BMI? 23 kilo is 7 maanden is heel erg veel.

    Reageer
    #11

    @Philippe ik had overgewicht zit nu op een bmi van 22. Moet wel zeggen dat ik blij ben dat de kilo's zonder er iets te voor hebben hoeven toen weg zijn. Alleen de manier waarop en de bijbehorende pijn zijn niet prettig.

    Reageer
    #12

    Mijn maag zou ook in de war zijn als ik zoveel zou afvallen. Wat is bij jou de oorzaak van het afvallen, en val je nog steeds af?

    Reageer
    #13

    @louise ik had juist eerst de maagklachten daardoor ben ik afgevallen. Niet andersom. De huisarts zegt dat het pds is, maar nergens kan ik vinden dat daarbij het afvallen hoort.

    Reageer
    #14
    Reageer
    #15

    Ik heb darmkanker gehad, waarvan ik waarschijnlijk genezen ben. Sta nog wel iedere 3 maanden onder controle. Mijn probleem is dat ik zo mager ben. Eigenlijk heb ik geen problemen ergens mee. Het eten staat me tegen, maar ik eet wel normaal. Niet zo veel, dat heb ik nooit gedaan. Ik ben de laatste maanden 4 kg. afgevallen en die wil ik er weer bij. Niets lukt me, zelfs er gaat iedere keer een beetje meer af. Wat ik wel als klacht heb, is neuropatie aan mijn voeten. 24 uur per dag, met 2 pillen perdag met morfine, is het vol te houden. Wel heb ik een in de paar weken,, zoveel pijn dat ik mijn bedje induik. Kan het zijn dat ik door de constante pijn aan mijn voeten, afval. Dat was mijn vraag.

    Reageer
Reageer op: pijn en afvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief