hypochondrie en afvallen

 • #1

  Hallo,

  Ik ben 54 jaar en heb al jaren last van hypochondrie, vooral angst voor darmkanker. Ik heb ook vaak last van mijn darmen (let er ook altijd op en DENK ook regelmatig bloed te zien). Ik zeg bewust DENK, want echt gezien dat ik zeker wist is nog nooit gebeurt. Tien weken geleden is er nog een ontlastingstest gedaan en bloed afgenomen. Er zat geen bloed in de ontlasting en het bloed was goed. Ik was weer gerustgesteld. Volgens de huisarts heb ik een spastische darm.  Maar nu ben ik dit weekend teruggekomen van vakantie en weeg tot mijn schrik 1,5 kilo minder dan voor mijn vakantie. Ik dacht dat ik flink was aangekomen, omdat ik vaak uit eten ben geweest, gebakjes heb gegeten en regelmatig  de snackbar heb bezocht. Ik heb wel veel meer kilometers gewandeld dan normaal. Ben nu weer zo angstig. Het vervelende is, dat ik in een vlaag van woede  de weegschaal heb weggegooid, dus ik weet nu niet of ik nu nog meer afval. Moet ik een nieuwe weegschaal kopen en dit in de gaten houden of zal ik proberen mij er niet meer mee bezig te houden? Ik heb trouwens al jaren therapie gehad voor hypochondrie, maar dit werkt niet altijd.

  Reageer
  #2

  Je moet vooral proberen er niet mee bezig te zijn. En dan was het niet verkeerd dat je de weegschaal hebt weggegooid.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reactie John!

  Reageer
  #4

  Hoi John,

  Ik vind het zo eng om me niet meer te wegen. Het geeft nog geen rust. Wat zal ik doen toch een weegschaal gaan kopen?

  Groetjes Bijtje

   

   

  Reageer
  #5

  Dat moet je toch zelf beslissen. Ik zou het niet doen

  Reageer
  #6

  Ik ben toch zo dom geweest om een weegschaal te gaan kopen. Tot mijn schrik was ik weer een kilo in één week afgevallen (zelfde weegschaal, zelfde plek). Ik ben bij de huisarts geweest en die zegt dat ik ben afgevallen door stress. De afgelopen maanden zijn er veel tests afgenomen, ook een bloedtest en een binnenwaarts onderzoek. Zij zegt dat ik zo gezond ben als een vis. Oxazepam voorgeschreven gekregen, maar hier ben ik zo duf van. Hoe kom ik uit deze cirkel? Ik blijf dat afvallen toch maar eng vinden.

  Reageer
  #7

  Hoi Bijtje,

  Door stres / angst gaat je lichaam veel meer energie gebruiken dus heel logisch dat je dan iets afvalt.

  En wegen kan elke dag verschillend zijn, ben je bijvoorbeeld van te voren naar het toilet geweest, weeg je ochtend of avond enz. 1 kilo is echt niks.

   

  Reageer
  #8

  Beter kijken of je vriendjes kan worden met je lichaam, in plaats van er bang voor te zijn. Goed voor je gezondheid zorgen, zonder krampachtig te worden. Beter dus geen gewoonte maken van snackbarvoedsel en gebakjes. Belangrijk voor een gezond gewicht is het combineren wat langzame koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat ook je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Misschien een paar voedingssupplementen maar vraag daarbij advies. Een kinesioloog kan uittesten wat je lichaam nodig heeft.

  Voor wat betreft therapie kan je ook denken aan methoden als NEI, Body Code of Access Bars. Of misschien haptotherapie om meer contact met je lichaam te krijgen. Zelf kan je ook dingen doen om meer contact te krijgen met je lichaam, zoals tai chi of yoga of wandelen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je moet met probleem naar een psycholoog gaan

  Reageer
Reageer op: hypochondrie en afvallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief